Menu Zavřít

Bartel Puelinckx, Koen Wilmots, Jiří Vévoda

6. 4. 2010
Autor: Euro.cz

ČSOB

ředitelé

EBF24

Vrcholové vedení ČSOB rozšíří od května trojice nových manažerů. Současný ředitel útvarů financí a rizik Hendrik Scheerlinck odejde v rámci skupiny KBC do pozice generálního ředitele sesterské K&H Bank v Maďarsku. Jeho dvojroli budou nově zastávat Bartel Puelinckx (ředitel pro finance) a Koen Wilmots (ředitel pro rizika). Jiří Vévoda nastoupí do pozice chief staff officera, kterou do listopadu 2009 zastával Petr Hutla, nyní člen představenstva a vrchní ředitel divize Retail/SME.
Belgičan Puelinckx (1965) vystudoval ekonomii na univerzitě v Lovani a právo na univerzitě v Bruselu. Ve skupině KBC působí od roku 1992. Jeho krajan Wilmots (1964) vystudoval práva na Katolické Univerzitě v Lovani a následně postgraduál na Univerzitě Roberta Schumanna ve Štrasburku. V bankovnictví působí od roku 1992, kdy nastoupil do Kredietbank. V ČSOB pracuje od roku 1999.
Vévoda (1977) má deset let mezinárodních zkušeností s prací ve finančních institucích. Přichází z poradenské firmy McKinsey & Company, kde působil v roli associate partner. V letech 2000 až 2004 pracoval v GE Capital v České republice, Irsku a Skandinávii.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).