Menu Zavřít

Baskové vyrábějí v Prostějově

9. 11. 2006
Autor: Euro.cz

Maier CZ

WT100

Baskická společnost Grupo Maier otevře čtrnáctého listopadu svůj nový výrobní závod v Prostějově. Do jeho výstavby investovala přes deset milionů eur. Nedávno byla v budově zahájena zkušební výroba, na níž se prozatím podílí osmnáct zaměstnanců. Českou dceru Baskové pojmenovali Maier CZ.
Vzhledem k tomu, že Grupo Maier hodlá expandovat kromě Česka ještě do Polska a na Slovensko, bylo umístění závodu v Prostějově logickým krokem. Město leží v centru zájmové oblasti Basků, navíc na rychlostní silnici a je dobře dostupné i po železnici.
Grupo Maier vyrábí ozdobné kryty kol a plastové prvky interiérů pro PSA Peugeot Citroën, Renault, Volkswagen, Toyotu a GM. „Našimi odběrateli budou v první fázi především filiálky francouzské automobilky Peugeot na Slovensku, ve Francii a ve Španělsku,“ říká šéf Maier CZ Josu Ocerin.
Maier CZ hledal zaměstnance hlavně v Prostějově a v blízké Olomouci. „Nejprve jsme potřebovali nalézt kvalifikované a zkušené lidi s praxí v technologii zpracování plastů na vstřikovacích lisech. Postupem doby budeme přijímat další zaměstnance, hlavně do dělnických pozic na montážní práce,“ dodal Ocerin. Během čtyř let by v podniku mělo najít práci na dvě stě zájemců.
V Prostějově Grupo Maier otevírá už svůj pátý výrobní podnik, kromě tří ve Španělsku má i jeden ve Velké Británii. Celkem firma zaměstnává zhruba osmnáct stovek lidí.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).