Menu Zavřít

Bez front

22. 5. 2003
Autor: Euro.cz

LCS International

CIF24

PRAHA (oh) – Funkcemi, které omezí, případně odstraní hodiny čekání na celních a finančních úřadech, láká nové klienty jedna z největších domácích softwarových firem LCS International. Informační systémy, které společnost vyvíjí, obsahují například funkce pro přímou komunikaci s bankami, ale především umožňují podat elektronickou cestou přiznání daně z přidané hodnoty, nebo vyřídit celní deklaraci.
Od prvního července letošního roku budou moci deklarantské firmy podávat a evidovat tranzitní deklarace NCTS elektronickou formou. LCS International zareagovala na změnu legislativy a společně s partnerskou firmou Celní software získala jako první v zemi certifikát pro nový způsob komunikace s celní správou. „Právě styk s úřady - případně s bankovními ústavy - a bezproblémová výměna dat v rámci dodavatelsko-odběratelských vztahů je základem podnikového systému,“ říká finanční a marketingový ředitel firmy Jiří Hub. Data do formulářů se nemusí přepisovat ručně, systém příslušné údaje sám přenese a daňové přiznání, či formulář pro zahájení nebo ukončení celního tranzitu vyplní.
Skupina firem kolem společnosti LCS International vloni utržila 201 milionů korun, což je meziroční zvýšení téměř o osm procent více. Šéf firmy Jan Přerovský přiznal, že loňský rok nesplnil jeho očekávání, ale přesto jej považuje za úspěšný. Výsledek hospodaření firma neoznámila.

  • Našli jste v článku chybu?