Menu Zavřít

Bez internetu ani ránu

4. 6. 2003
Autor: Euro.cz

Golfová federace svěřila správu IT firmě CT-Group

Snad proto, že se golf dostal v České republice pořádně ke slovu až koncem devadesátých let, je tento sport v našich krajích nerozlučně spjat s internetem. Tak jako můžeme Švédům tiše závidět lidovost a dostupnost golfu či obdivovat starobylost skotských hřišť, může si Evropa ukazovat prstem na nás – Češi, jó, ti bez internetu nedají ani ránu.
Federační server bereme dnes jako naprostou samozřejmost. Chcete si ověřit svůj aktuální hendikep? Chcete se podívat, jaké jsou na okolních hřištích vypsané turnaje? Chcete zjistit, jak hráli vaši známí jamku po jamce na turnaji na druhém konci republiky? Jaký je par a rating libovolného hřiště? No problem! Je to tak digitálně jednoduché, v dnešní zběsile informatizované době tak zdánlivě samozřejmé… a přitom se pravděpodobně jedná o světový unikát.
Podívejme se zpět. Je to tak dávno. 9. října 2000 podepsala Česká golfová federace po zhruba osmiměsíčním jednání smlouvu o spolupráci v oblasti informačních systémů a technologií se společností CT-Group. Jak prohlásil předseda představenstva CT-Group Jan Louženský, nabídka, kterou jeho společnost České golfové federaci předložila, byla prostě „sexy“.
Do testovacího provozu vstoupil federační server ve čtvrtek 4. ledna 2001, během roku došlo k napojení 48 z 52 klubů čítajících více než deset tisíc hráčů a na serveru byla zpracována agenda šesti set turnajů. Dnes vedou z databáze mateřského serveru odnože do mnoha subsystémů. Golfové kluby mohou na svých webových stránkách využívat redakční systém či nabízet on-line hrací časy. Golfisté mají možnost analyzovat a statisticky vyhodnocovat své vlastní odehrané turnaje či dostávat do e-mailové schránky personalizované golfové noviny.
Symbióza českého golfu a internetu je ojedinělá. Naše členská základna sice zatím nenabízí hráče světové úrovně, ale v disciplíně informačních řešení jsme na mezinárodním poli lídry.

Odkazy:

EBF24

www.cgf.cz Federační server
www.teetime.cz Rezervace hracích časů
www.mygolf.cz Statistika a rozbory výsledků
www.golfnews.cz Osobní golfové zpravodajství

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).