Menu Zavřít

BEZ LICENCE

6. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Moravia Banka

Bankovní rada České národní banky (ČNB) rozhodla minulý čtvrtek o odejmutí bankovní licence Moravia Bance. „V průběhu správního řízení nepředložil tento peněžní ústav žádné konkrétní podklady dokládající prokazatelné odstranění zjištěných nedostatků a pominutí důvodů, které vedly k zahájení správního řízení, uvedl tiskový mluvčí ČNB Martin Švehla.

EBF24

Moravia Banka má patnáct dnů od obdržení rozhodnutí na to, aby proti němu podala rozklad. Její tiskový mluvčí Jaroslav Pochmon oznámil, že tuto možnost vedení zatím zvažuje. Správní řízení o odebrání licence zahájila ČNB s Moravia Bankou ve čt vrtek 2. září. Týž den ji se souhlasem ministerstva financí vyřadila ze stabilizačního programu, do kterého byla zařazena v roce 1997. Následně na to Moravia uzavřela své pobočky. Podle informací má náhrady z fondu pojištění vkladů začít IPB vyplácet od 11. října.

Pro náhrady vkladů fyzických osob v hodnotě nepřesahující 5000 korun si bude možné přijít na kterékoliv obchodní místo Poštovní spořitelny IPB. Jako doklad postačí poštovní poukázka vkladatele, kterou bude banka rozesílat poštou. Právnické osoby ma jí šanci získat své peníze jen v pobočce IPB Ostrava, Nádražní 10. Podrobné informace o organizaci výplat pojistných náhrad získají klienti Moravia Banky v jejích pobočkách a v místně příslušných pobočkách IPB.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).