Menu Zavřít

Bez potápěčů to nešlo

7. 7. 2004
Autor: Euro.cz

Business Lease Cup - Haugschlag

Přesně devadesát hráčů se v sobotu 26. června zúčastnilo Business Lease Cupu, druhého kola Manager Golf Tour v rakouském Haugschlagu. Překrásné slunečné počasí a v roce 2001 otevřené mistrovské hřiště, s jehož kvalitou by české areály mohly jen těžko soupeřit, se postaraly o nezapomenutelný golfový zážitek.
Nejíce hráčů se sešlo v kategorii startujících s hendikepy (26,5-36,0). Bylo jich tak trochu kuriózně přesně rovno nejvyššímu možnému hendikepu, tedy šestatřicet. V kategorii (18,5-26,4) hrálo 18 a v elitě (0,0-18,4) 26 hráček a hráčů. Je škoda, že mezi nejlepšími startovala jen jedna žena, Petra Pipková. Naštěstí se vzhledem k výkonům jejích spoluhráček ve vyšších kategoriích dá očekávat vstup něžného pohlaví do této skupiny v čase nejbližším.
Na startovní listině se objevili i zahraniční účastníci, zastoupeno bylo Německo a Nizozemsko. Druhou nejúspěšnější ženou startovního pole se stala Jana Kubáňová, manažerka 1. Královského Golf Clubu Malevil. Uhrála obdivuhodných 40 bodů, což je při prvním startu na neznámém hřišti vskutku výborný výkon. „Hrálo se mi skvěle. Hřiště v Haugschlagu je úžasné, jsem moc ráda, že ho organizátoři tour zařadili do této série,“ řekla krátce po turnaji. „Mých čtyřicet bodů není ani tak výsledkem usilovného tréninku, protože se jako manažerka golfového areálu na hřiště dostanu jen zřídka. Motivovalo mě spíš krásné hřiště, vynikající počasí a skvělí parťáci ve flightu,“ dodala s úsměvem Kubáňová.
I v Haugschlagu se soutěžilo o “nearest to pin“, a to rovnou na třech jamkách. Na jamce číslo 18, nejkratší dráze hřiště s vodním greenem, kolem kterého neustále plavali potápěči a usilovně lovili utopené míčky, na nelehkém paru tři číslo čtyři, jehož green je po levé straně ohraničen rybníkem a na nejdelším paru tři, téměř 190 metrů dlouhé šestnáctce. Longest drive na 535 metrů dlouhé pětiparovce číslo devět se tentokrát stal kořistí Tomáše Michala.

Business Lease Cup – Haugschlag 26.6.2004
Kategorie:

Společná 0,0-18,0

1. Pilip Pavel
2. Šiška Július
3. Macek Michal

Společná 18,1-26,4

1. Horák Milan
2. Černá Kateřina
3. Jelínek Petr

Společná 26,5-36,0

1. Zapletal Petr
2. Klokočka Jan
3. Novotná Sandra

Společná ZK

WT100

1. Pastyřík Miroslav
2. Příbramský Vladimír
3. Sklenář Peter

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).