Menu Zavřít

BEZ PROBLÉMŮ K EMI

10. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Bertelsmann

Frankfurt (AP) – Šéf německého mediálního gigantu Bertelsmann Thomas Middelhoff by už napříště neměl mít žádné problémy s antimonopolními úřady. Do jeho týmu totiž od minulého týdne nastoupil jako zvláštní poradce Joel Klein. Ten stál v čele antimonopolní sekce amerického ministerstva spravedlnosti. Vystupoval mimo jiné jako státní žalobce v kauze Microsoft.

Experti tuto volbu označují za skvělou. Kleinova znalost antimonopolní legislativy stejně jako znalost pletichaření na Federal Trade Commission (americký regulátor) jsou podle nich neocenitelné. Stejně tak i jeho přátelské vztahy s komisařem pro hospodářskou soutěž Mariem Montim.

CIF24

Dobře načasovaný je i příchod čtyřiapadesátiletého Joela Kleina do Bertelsmannu. Spojení jeho hudební divize BMG s rivalem EMI je prý podle zpráv z minulého týdne na spadnutí. Měla by tak vzniknout vůbec největší nahrávací společnost na světě. Takové spojení ovšem bude potřebovat souhlas přinejmenším ze strany regulátorů v Evropě, tedy ze strany komisaře Maria Montiho. Výhrady budou nejspíš mít ke spojení i v USA.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).