Menu Zavřít

Bezos je nejpozoruhodnější byznysmen naší doby, tvrdí Buffett

7. 5. 2017
Autor: Profimedia.cz

Miliardář Warren Buffett se vyznal ze svého obdivu k Jeffovi Bezosovi. Zakladatel největšího internetového obchodu světa Amazon je podle něj "nejpozoruhodnějším byznysmenem naší doby".

Slavný americký investor ocenil hlavně Bezosovu schopnost být úspěšný na více frontách. „Nikdy jsem neviděl někoho, kdo by téměř současně uspěl ve dvou byznysech, které se od sebe tak liší,“ narážel Buffett na Bezosův úspěch na poli internetového obchodu a cloudových služeb.

Buffett zároveň ocenil Bezosovy aktivity mimo Amazon, konkrétně vlastnictví listu The Washington Post. Bezos se kromě toho angažuje také ve vesmírné společnosti Blue Origin, která cílí na komerční lety do vesmíru.

Šéf investiční společnosti Berkshire Hathaway lituje pouze toho, že promeškal příležitost investovat do akcií Amazonu. „Byl jsem příliš hloupý a neuvědomil si, co nastane. Podcenil jsem to,“ přiznává Buffett.

EBF24

Buffett je v žebříčku nejbohatších lidí časopisu Forbes, kterému vévodí Bill Gates, na druhém místě s odhadovaným majetkem ve výši 75,6 miliard dolarů. Bezos je se ztrátou tří miliard třetí. Také v měření agentury Bloomberg patří Bezosovi třetí místo, Buffett je v něm čtvrtý.

Dále čtěte:

Bezos dotírá na Gatese. Po akvizici arabského prodejce už je druhý nejbohatší

Bezos prodá ročně akcie Amazonu za miliardu dolarů. Podpoří vesmírné lety

Investiční žralok Buffett couvá z IBM. Prodal třetinu podílu


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).