Menu Zavřít

Bezos zažívá rekordní rok. Stane se prvním dolarovým bilionářem?

7. 9. 2018
Autor: Profimedia.cz

Hodnota majetku nejbohatšího člověka světa Jeffa Bezose roste vytrvalým tempem, aktuálně přesahuje 168 miliard dolarů. K metě jednoho bilionu dolarů je stále daleko, ale neustálý růst akcií internetového gigantu Amazon už takovým úvahám nahrává.

Bezos dál těží z neustávajícího růstu akcií Amazonu. Tržní hodnota společnosti v úterý dosáhla jednoho bilionu dolarů (22,3 bilionu korun) a Bezos díky tomu během jednoho dne vydělal 1,8 miliardy dolarů.

Další významný milník Amazonu jen podtrhl Bezosův nesmírně úspěšný rok. Vydělal v něm už 68 miliard dolarů, což by jej samo o sobě zařadilo v žebříčku nejbohatších lidí USA na třetí místo, před Marka Zuckerberga a Larryho Ellisona. Hodnota jeho majetku je vyčíslována na 168 miliard dolarů, přičemž díky nastolenému trendu neustále rychle roste.

Vývoj hodnoty akcií Amazonu za poslední týden:

Amazon Chart

Zdroj: IEconomics.com

K získání statutu prvního dolarového bilionáře v historii má však Bezos stále ještě daleko. Web zpravodajské televize CNBC spočítal, že k dosažení této hranice by potřeboval, aby Amazon rostl ještě mnohem rychlejším tempem.

Bezos by se bilionářem stal v případě, pokud by hodnota jedné akcie Amazonu dosáhla na 12 600 dolarů, přičemž v současné době se pohybuje lehce nad dvěma tisíci dolary. Za posledních patnáct měsíců se však hodnota akcií Amazonu zdvojnásobila. Přitom ještě nedávno se úvahy o tom, že by společnost mohla být ohodnocena na bilion dolarů, zdály jako sci-fi.


Jak dlouho vydělávají miliardáři vaši roční mzdu? Bezosovi stačí vteřiny Spočítejte si v kalkulačce

 Nejbohatší člověk na světě Jeff Bezos


Bezos se nejbohatším člověkem na světě stal loni v červenci, nejprve však jen na krátkou dobu. Dlouholetou jedničku Billa Gatese definitivně předstihl letos v březnu a nyní už je takřka nedostižným lídrem. Podle žebříčku agentury Bloomberg má na Gatese náskok 70 miliard dolarů.

Tržby Amazonu v letošním druhém čtvrtletí meziročně vzrostly o téměř 40 procent na 52,9 miliardy dolarů a čtvrtletní zisk společnosti poprvé překonal hranici dvou miliard dolarů.

EBF24

Optimističtí boháči. Dolaroví milionáři věří, že se dožijí 100 let

 Miliardář David Rockefeller se dožil 101 let. Na snímku z roku 2006.

Dále čtěte:

Spočítejte si, za jak dlouho vydělají sportovci vaši roční mzdu. Vyrazí vám to dech

Nebojte se selhání. Nejbohatší Číňan Jack Ma radí, jak být úspěšný

Mluvte sprostě, prospěte víkend. Které neřesti vás posunou dál?

15 důvodů, proč ještě nejste bohatí. A nejspíš ani nebudete

Buďte jako Buffett a Gates. Alespoň pět hodin týdně studujte

Berete víc než 40 tisíc měsíčně? Patříte k 1 procentu nejbohatších lidí na světě

Zisky investujte, nezadlužujte se. Warren Buffett radí, jak zbohatnout

Miliardářům kraluje Putin. Má prý víc než Gates s Bezosem dohromady


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).