Menu Zavřít

Bezrealitky.cz vítězně

28. 12. 2007
Autor: Euro.cz

Startup roku Mgr.

WT100

Internetový projekt s názvem bezrealitky.cz, nabízející pronájem a prodej nemovitostí přímo od majitele, se stal vítězem prvního ročníku soutěže Startup roku. Organizátorem klání je společnost Glocal Consulting. Tu založil podnikatel Kamil Vacek, zastupující na českém trhu výrobce mobilů a komunikátorů společnost HTC, s plánem pomoci jednotlivým studentským projektům v jejich podnikatelských záměrech. „Cílem soutěže bylo vybrat nejlepší studentský podnikatelský nápad a podpořit výherce v jeho uskutečnění. Hlavní výhrou soutěže je dvoumilionová finanční investice a zároveň poskytnutí poradenství při realizaci vítězného, ojedinělého nápadu,“ vysvětluje Vacek.
Do soutěže Startup roku se mohli přihlásit jednotliví mladí lidé či libovolně velké týmy studentů do 27 let věku, kteří nemají s podnikáním žádné zkušenosti. Projekt bezrealitky.cz zvítězil z celkem 63 přihlášených účastníků, jak říká Vacek, především kvůli inovativnosti na českém i evropském trhu, a možnostem pro rozšíření do dalších zemí.
„Cílem našeho projektu je zpřehlednění realitního trhu a vytvoření nového soukromého trhu bez asistence realitních kanceláří. Díky tomu se zjednoduší pronájem i prodej nemovitostí, který je navíc oproštěn od provize,“ vysvětluje Jakub Havrlant, který společně s Alexisem Manachem projekt vymyslel. Za dva měsíce provozu portálu bezrealitky.cz prošlo databází 1200 nabídek k prodeji a pronájmu bytů či domů, zhruba čtyři sta transakcí již bylo uzavřeno.
Na základě dohody obdrží portál dvoumilionovou investici od společnosti Glocal Consulting, který oplátkou získá 50procentní podíl ve společnosti Pricetown, jež portál provozuje. „Získanou investici bychom chtěli použít na rozvoj dalších internetových řešení a marketingovou propagaci bezrealitky.cz. Tímto způsobem bychom mohli nabídnout své služby novým uživatelům,“ říká Havrlant.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).