Menu Zavřít

Bisnode: Nejstabilnější českou firmou je strojírenský Ostroj

20. 6. 2017
Autor: Ostroj

Výrobce důlních zařízení a strojírenských produktů, akciová společnost Ostroj, je nejstabilnější českou firmou. Vyplývá to z hodnocení samostatné kategorie v rámci žebříčku Czech Top 100, které zveřejnila poradenská společnost Bisnode. Výsledky vycházejí z ratingového modelu, který poskytuje pohled na současný stav firem, jejich finanční situaci, a to včetně predikce rizika úpadku firmy v následujících dvanácti měsících.

Společnost Ostroj tak získala ocenění Czech Stability Award za rok 2017. V předchozích sedmi letech byly takto oceněny společnosti Asseco Central Europe, Jan Becher – Karlovarská Becherovka, Veba textilní závody, Impromat INT, Seznam.cz, Deza a Metrostav.

„Zhruba polovinu nejlépe hodnocených firem v rámci žebříčku TOP 100 Czech Stability Award za rok 2017 tvoří společnosti ze zpracovatelského průmyslu. Důvodem je silná tuzemská ekonomika,“ říká ředitel Bisnode pro Českou republiku a Slovensko Jiří Skopový.

Podle registrovaného sídla mají největší zastoupení firmy z Prahy (20 procent) a Středočeského kraje (19 procent).
Podle Skopového na nejvyšší hodnocení v žebříčku na stupni AAA aktuálně dosáhne necelé procento podnikatelských subjektů – jedná se tedy o skutečnou elitu mezi tuzemskými firmami.

Ratingový model užívaný pro hodnocení je založen na ekonometrických technikách, exaktní statistické analýze a principech data miningu. Do analýzy vstupuje množství ukazatelů z oblasti individuálních charakteristik firmy a makroekonomická data.

MMF24

TOP 100 nejstabilnějších firem v ČR za rok 2017 - řazeno abecedně CZECH Stability Award 2017  Czech Stability Award 2017  Czech Stability Award 2017  Czech Stability Award 2017 Zdroj: Bisnode

Čtěte také:

Muži ovládají více než polovinu českých firem, ženy jen 14 procent

V Česku loni vzniklo téměř 29 tisíc firem, nejvíce za deset let


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).