Menu Zavřít

Jak vydělat na emocích? Reuters nabídl novinku investorům do bitcoinu

16. 3. 2018
Autor: Profimedia.cz

Mediální koncern Thomson Reuters aktualizoval službu MarketPsych Indices, která obsahuje i data týkající se bitcoinu v reálném čase. Má dát výhodu investorům při hodnocení investičních rizik v jejich portfoliu.

Jaká je nálada mezi investory a fanoušky kryptoměn? Na to má odpovědět aktualizovaný nástroj kanadské mediální firmy Thomson Reuters MarketPsych Indices, který analyzuje náladu na internetu v reálném čase.

Používá k tomu prvky umělé inteligence. Roboti analyzují přes čtyři stovky různých zdrojů dat, kromě zpravodajství i příspěvky na sociálních sítích. „Zprávy a sociální média ovlivňují investice a proces řízení rizik stále více s tím, jak roste automatizované obchodování,“ řekl Austin Burkett k nové nabídce mediálního koncernu.

Analýza tržní nálady je oblíbeným nástrojem obchodníků na finančních trzích. S tím, jak jsou stále populárnější i kryptoměny, vzniká poptávka i po sledování emocí u digitálních měn. Na internetu existuje mnoho stránek sdružujících různé obchodníky, kteří se specializují na virtuální měny.

Pozornost investorů upřená k digitálním měnám vyvolala růst ceny bitcoinu v loňském roce z úrovně jednoho tisíce dolarů v lednu 2017 na více než 19 tisíc v prosinci 2017.

Vývoj kurzu bitcoinu k dolaru:

BTCUSD Chart

Indikátor sleduje emoce, jako jsou chamtivost a strach, které hýbou trhy, a může napovědět, kdy zadat příkazy k nákupu nebo prodeji daného nástroje. Firma Thomson Reuters svou nabídku rozšířila i pro obchodníky, kteří se snaží vydělat peníze na obchodech s kryptoměnami.

Burkett tvrdí, že aktualizovaný analytický nástroj dá investorům možnost zvýšit koeficient alfa, který určuje návratnost investice při očekávané míře rizika.

Vstup firmy Thomson Reuters na pole investic do kryptoměn ukazuje na pokračující trend, kdy velké společnosti nemohou ignorovat svět digitálních měn, kde se točí velké peníze, napsal server Coindesk.


Facebook a Google bojují proti finančním produktům spojeným s kryptoměnami:

Google ve stopách Facebooku. Zakáže reklamu na kryptoměny

 Google Ads


Využívání umělé inteligence pro sledování nálady mezi obchodníky s kryptoměnami není ojedinělé. Nabízí jej firmy Santiment nebo Token AI.

Ředitel firmy MarketPsych Richard Peterson, jež pro Reuters technologii vyvinula, vysvětlil, že slovní spojení, která najdou roboti na internetu, jsou nejprve indexována lidmi a postupně se fráze, jež vyjadřují pocity, roboti učí hodnotit sami.

Například naděje a obavy mohou na některé investory zapůsobit tak, že urychlí nebo změní investiční rozhodnutí. Proto určité trendy v internetových diskuzích mohou sloužit jako svého druhu indikátor pro vstup do trhu.

MMF24

Přečtěte si další články z rubriky Kryptoměny:

Bez regulace i transparentnosti. Evropské dohledové instituce varovaly před virtuálními měnami

Hodnota bitcoinu vzroste až 40násobně, myslí si jeden z největších investorů

Tikající bomba ve světě kryptoměn. S tetherem se může zhroutit i bitcoin

Gates rozčílil kryptokomunitu: Bitcoin zabíjí, lze za něj koupit drogy

S youtuberem proti kryptoměnám. Polská centrální banka vede skrytou antikampaň

 Hlavní vchod do centrály Polské centrální banky


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).