Menu Zavřít

Bitva u Slavkova

17. 6. 2004
Autor: Euro.cz

Brutální test golfového umění

EBF24

Slavkovské hřiště jako typický vnitrozemský links je v současnosti jedno z nejobtížnějších hřišť na domácí půdě. Vystavené větru a chráněno vysokou trávou je brutálním testem golfového umění, jako je tomu třeba v případě skotských předloh. Právě ve Slavkově česká profesionální série GTS PGA Golf Tour 2004 pokračovala ve dnech 12.-13. června svým druhým turnajem.
Po sobotě vedl Robert Schovánek jednu ránu pod par, Jan Juhaniak v paru a o další úder za ním Jiří Němeček. Už první tři nedělní jamky napověděly - Jan Juhaniak zapsal vynikající sekvenci tří birdie a hned v úvodu se vyrovnal vedoucímu Schovánkovi, který snižoval „jen“ na prvních dvou.
Samozřejmě si podle prvních tří jamek nebylo možno udělat obrázek o průběhu celého kola - dokonale usazené jako součást původního devítijamkového hřiště, znamenaly pro všechny hráče ideální prostor ke skórování a této šance řada hráčů využila. Jamky náhorní plošiny představovaly dramatické ztížení hry a pro většinu hráčů se naopak změnily v boj o přežití… Tady vítězila zkušenost a precizní kontrola míče.
Objevila se i zcela nová tvář – z Čeladné přijel Joaquin Millan Navarrov, původem ze Španělska, který předvedl velmi slušný standard a po výsledcích 76 a 75 skončil na pátém místě. Před časem jej oslovil jeho dlouholetý přítel a designér čeladenského hřiště Miguel Angel Jiménez. Jak nám řekl – máme řadu vynikajících golfových trenérů, ale nikoli dostatek takových, kteří mohou ještě zlepšit hráče s velmi nízkým hendikepem, kde je třeba více se věnovat psychologii, taktice, kde se hodí zkušenosti z turnajové hry. Jako hráč na španělské lokální sérii i Challenge Tour doufá, že tyto zkušenosti mohou být pro české golfisty užitečné
Jakub Kučera skončil druhý a jeho šedesát devět ran ve druhém kole vytvořilo nový rekord slavkovského hřiště. Zvítězil Jan Juhaniak - už v polovině kola se dostal do výrazného vedení a druhá rána na desítce par pět, která skončila dva metry od tyče, jen potvrdila jeho ambice v tomto turnaji. Proměnil eagle, a pak stačilo jen udržet… Jako jediný se mohl pochlubit výsledkem pod par – celkově minus dvě. Po třetím místě z prvního turnaje série v Cihelnách a vítězství ve Slavkově se dostal se na čelo průběžného pořadí české profesionální série.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).