Menu Zavřít

Black Angel’s

24. 6. 2019
Autor: Euro.cz

Moderna i klasika v gotickém sklepení Pražský bar Black Angel’s patří k těm koktejlovým podnikům, o nichž se ví i za hranicemi republiky. Může za to nejen jeho umístění ve sklepení hotelu U Prince na turisticky exponovaném Staroměstském náměstí, ale také skutečnost, že se na jeho konceptu před deseti lety kromě bar-manažera Pavla Šímy podílel také Zdeněk Kaštánek, jeden z nejrespektovanějších českých barmanů působících v zahraničí. Renomé mu v neposlední řadě dělají i jeho barmani, kteří o sobě nezřídka dávají vědět v rámci barmanských soutěží s mezinárodním přesahem.

Velkou devízou Black Angel’s je interiér, nachází se totiž v gotickém sklepení domu, jemuž se v minulosti říkalo U Černého anděla. Vybudován byl v duchu prohibičních podniků z období 30. let minulého století, v nichž se nad sklenkou tehdy zakázaného alkoholu scházeli lidé různých společenských vrstev. Sklepní prostor hotelu U Prince je poměrně členitý, a tak Black Angel’s disponuje hned dvěma bary – ten hlavní najdete napravo od starého dřevěného a notně ošlapaného schodiště, ten vedlejší nalevo.

Své stálé koktejlové menu barový tým představil už před více než dvěma lety a fantazií při jeho tvorbě nešetřil. Do světa ho vypustil spolu s příběhem o fiktivní české barmanské legendě Aloisi Krchovi, jenž měl žít v minulém století a zanechat po sobě zápisky a náčrty, na jejichž základě současní barmani receptury jednadvaceti koktejlů sestavili. Nádavkem přidali ještě čtveřici dražších drinků servírovanou ve sklenkách značky Moser, jejichž bázemi jsou destiláty z vrcholu produktových řad vybraných značek.

Hlavní koktejlové menu doplňuje sezonní nabídka o třech položkách, vytištěná na úzké kartičce.

Barmanům dává prostor k experimentům, využívání moderních metod přípravy koktejlů a nejrůznějších domácích ingrediencí od infuzí přes sirupy či cordialy až třeba po bitters. Ukázkovým příkladem takové sezonnosti je koktejl Spruce Bringsteen, k jehož ingrediencím patří mladé smrkové výhonky (spruce = angl.

smrk), které je možné sbírat jen zhruba od poloviny dubna do června. V Black Angel’s z nich připravují sirup a bitters a také jimi drink, který dále obsahuje ještě genever a šampaňské, zdobí. Ozdoba je samozřejmě jedlá – příjemně kyselá a plná vitaminu C.

Máte-li jiné chuťové preference, odevzdejte se do rukou barmanů, výsledkem nebudete zklamáni.

MM25_AI

Black Angel’s ? Staroměstské náměstí 29, Praha 1 ? t: 224 213 807 ? e: info@ba-bar.com ? www.blackangelsbar.com

  • Našli jste v článku chybu?