Menu Zavřít

Crazy Daisy: bláznivá mixologie

8. 4. 2018
Autor: Archiv

Molekulární kreace podávané v prostředí bývalého „kabaretu“ nebudou sedět každému.

V suterénu paláce Astra v dolní části Václavského náměstí už bylo ledacos. Za první republiky vinárna Carioca, potom kabaret, pak jemně řečeno striptýzový klub. Na přelomu léta a podzimu loňského roku se v těchto prostorech otevřel bar Crazy Daisy. Název je zvolený celkem přiléhavě. Ne že by bar voněl po sedmikráskách, ale zdobí ho původní pseudorokoková květinová výzdoba a „crazy“ nepochybně je.

Ať v šapitó k prasknutí je nabito

Interiér podniku je památkově chráněný, takže zachována zůstala velká část originálních zdobných prvků a na první pohled je to ve spojení s novým zařízením bílozlatorudá divočina konvenující spíše ruskému vkusu. Zvlášť když připočteme videoprojekci na stěny baru a oděv barmanů, který připomíná cirkusové uniformy. Ostatně bar je v centru všeho a sezení je rozmístěno v několika výškových úrovních, takže si tu opravdu jako v cirkuse připadat můžete. S pozlátkem a efekty se tu nešetří, a pokud obsadíte místa v první řadě, tedy na baru, budete mít dokonalý výhled na manéž i zbytek šapitó.

Crazy Daisy
Václavské náměstí 773/4, Praha 1
T: 273 130 486
www.crazydaisy.cz
otevřeno: Ne–Čt 18.00–2.00, Pá a So 18.00–3.00

Nejsilnější stránkou tohoto bláznivého místa jsou komunikativní barmani, kteří si svou roli celkem užívají, byť jsou konceptem docela svázaní. Koktejlový lístek představuje 13 drinků, jejichž názvy jsou spojené s Prahou a jsou zakresleny v menu, které má podobu mapy města z třicátých let.

 Crazy Daisy

Nechybějí tam ovšem ani místa o něco modernější, jako je Lennonova zeď nebo stanice metra Kačerov. Pokud jste milovníci hořkých chutí, budete mít problém si vybrat. Drinky hrají spíše na sladkou notu, někdy až tak, že se zkrátka nedají vypít. Vypadají ovšem impozantně, to se musí uznat. Hojně se tu používá suchý led a další na pohled atraktivní triky.

Drinky na efekt

Opakovaně jsem vyzkoušela zmíněnou Lennonovu zeď (245 korun), nejen z lásky k Johnu Lennonovi, ale i proto, že je postavena na žitné whisky, vermutu, apricot brandy a italském fernetu, takže nechutná jako malinový dortík. Úskalí vás při výběru tohoto míchaného nápoje čekají hned dvě. Musíte si vybrat jeden ze tří nebo čtyř domácích vermutů, které ve vysokých průhledných válcích dominují baru.

Osobně soudím, že světlo a teplo jim nijak nesvědčí, a netoužím ve svém koktejlu po výrazné chuti rozmarýnu ani kávy, ale kdybych chtěla nějakou klasiku, jako je třeba Carpano Antica Formula, musela bych cenu vermutu zaplatit navíc. Zvolila jsem kávu.


Čtěte o putování po gastronomii jihomoravské metropole:

Brno, Brno, restaurací plno

 Super Panda Circus


Druhá ošemetná věc je stále populární nakuřování drinku před hostem, které zahalí dýmem a vůní nejen výsledný nápoj, ale také vás a vaše oblečení, takže na ten zážitek budete vzpomínat i druhý den. Drink je vyvážený, příjemně hořký a nemusejí se ho bát ani ti, kteří chuť fernetu nevyhledávají. Je ho tam jen kapka a na požádání ho barman vynechá úplně.

FIN25

Všechny drinky jsou vizuálně propracované, honosně zdobené, každý je ve speciálním skle. Ale když se teď snažím vzpomenout, co všechno jsme pili, vybavuji si jen sladkou chuť a nějaký kus buchty podávaný k drinku. A ne proto, že jsem toho vypila moc. Občas by neškodilo si připomenout, že hlavní musí být u jídla i nápoje chuť, ne to, jak vypadá.

Přečtěte si další recenze:

Café Lounge: kavárna se špičkovým jídlem

Taro Restaurant: fine dining po vietnamsku

Mr. HotDoG: nejlepší fast food v Praze. Bez debaty

Levitate Restaurant: koncept zvítězil nad zdravým rozumem

Bistrot 104: vím, kde sever není

Bistro Grils: vůně ohně a výpeku

Sia restaurant: Úspěšná restaurace snadno a rychle

Restaurace Tiskárna: těžká záhada

Bistro Kaprova: večeře v knihkupectví

QQ Asian Kitchen: Neformální Asie

Cukrárna Myšák: Jen pro ten dnešní den

Málo známá Korea

Nostress: žádný stres, jen dobré jídlo

Mezi domky, mezi poli

Velká úroda v pražském Grand Cru

Cicala Trattoria: stará dobrá Itálie


  • Našli jste v článku chybu?