Menu Zavřít

BLESKOVÁ VÝMĚNA

2. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Moravia Banka

Moravia Banka má nové představenstvo. Rozhodla o tom minulé úterý její dozorčí rada. Důvodem odvolání byla snaha uspíšit řešení krizové situace po zahájení správního řízení o odnětí její bankovní licence Českou národní bankou, zejména v ot ázce uspokojení vkladatelů banky a v přípravě podkladů pro Fond pojištění vkladů. Oznámil to tiskový mluvčí banky Jaroslav Pochmon.

Předsedou představenstva a generálním ředitelem banky se stal Lubomír Kundrát, dalšími členy potom Petr Suk a Patrik Šorf. „Představenstvo má do jednoho měsíce navrhnout řešení zabezpečující uspokojení všech věřitelů banky a také navrhnou t konečné řešení současné situace, dodal Pochmon.

CIF24

Správní rada Fondu pojištění vkladů rovněž 14. září vybrala jako distributora náhrad klientům Moravia Banky Investiční a Poštovní banku (IPB). Oznámil to předseda správní rady fondu a generální ředitel IPB Jan Klacek. Pobočková síť této banky podle fondu odpovídá svým rozmístěním síti Moravie. Ta včera oznámila, že chce vyřešit stávající situaci soudním vyrovnáním s klienty. Jako poradce si vybrala J&T Banku, vlastněnou mimo jiné synem bývalého guvernéra NBS Patrikem Tkáčem.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).