Menu Zavřít

Blíží se Chery

15. 7. 2005
Autor: Euro.cz

Levná auta Mgr.

PRAHA (rek) - Čínská automobilka Chery chystá útok na Evropu. Jednou ze tří zemí, kde zvažuje postavení své první zahraniční továrny, je kromě Polska a Rumunska i ČR. CzechInvest však považuje informace tohoto typu v této fázi za mimořádně citlivé a odmítl se k nim vyjádřit.
Největší čínská automobilka se proslavila například plagiátem Daewoo Matiz pod názvem Chery QQ, které prodává ve 29 zemích. Na americkém trhu začne prostřednictvím dealerské sítě Visionary Vehicles v roce 2007 nabízet své luxusní vozy až o polovinu levněji než zavedené značky.
Jedním z trháků má být sportovní cupé Chery VV navržené italskými studii Pinifarina a Bertone. Má stát 20 tisíc dolarů, zatímco Audi A6 ve stejné kategorii stojí 40 až 50 tisíc dolarů. Chery spolupracuje například také s firmami Lotus Engineering či Mitsubishi Automotive Engineering.
O zájmech Číňanů na českém trhu svědčí také fakt, že Chery, která jedná s řadou evropských dealerů, v Česku oslovila společnost AAA Auto. „Naše společnost byla kontaktována dvěma čínskými automobilkami, a to Chery a BYD, ale jednání o spolupráci jsme nezahájili,“ uvedl předseda představenstva Anthony James Denny.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).