Menu Zavřít

BMW kvůli chybějícím italským dílům pozastavilo výrobu. Může přijít o stovky milionů denně

29. 5. 2017
Autor: Profimedia.cz

Problémy u jednoho z dodavatelů donutily německého výrobce aut BMW, aby pozastavil výrobu v několika svých továrnách v Německu, Jihoafrické republice a v Číně. Podle svého dnešního sdělení nedostal včas součástky pro technologii řízení od dodavatelské firmy Robert Bosch. Bosch z výpadku viní italského subdodavatele, jehož jméno nesdělil.

Jedná se o komponenty do vozů BMW řady 1, 2, 3 a 4. Automobilka očekává, že jí Bosch vzniklé škody bude kompenzovat. Mluvčí BMW německému listu Focus řekl, že firma zastavila v Lipsku výrobu v pátek. Minulý týden byla na dva dny omezena také výroba v závodě v Mnichově, dodal časopis Focus. Kvůli nedostatku součástek nesjelo z výrobních pásů několik tisíc vozů.


Přečtěte si o nezvyklé výměně šéfa Fordu:

Šéf Fordu Fields přišel o důvěru. Automobilku povede odborník na nábytek

 Šéf Fordu Mark Fields (vlevo) už s důvěrou Williama Forda počítat nemůže


Přerušení výroby by mohlo stát BMW denně desítky milionů eur, upozornil Focus. Mluvčí ani nedokázal říct, kdy by mohl být problém odstraněn.

ebf - tip - debata

Automobilka BMW tento měsíc uvedla, že její čistý zisk v prvním čtvrtletí vzrostl o 31 procent na 2,15 miliardy eur (56,8 miliardy korun). Tržby stouply o 12 procent na 23,5 miliardy eur a prodej aut o 5,3 procenta na rekordních 587 237 vozů.

O dění v automobilovém průmyslu dále čtěte:

Daimler věří českému lithiu. U Drážďan postaví továrnu na baterie

Vodík vs. elektřina. O „palivu“ budoucnosti se rozhoduje už dnes

Společné zásuvky: BMW, Daimler, Ford a Porsche vybudují nabíjecí stanice


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).