Menu Zavřít

Bohulibý trust

7. 11. 2008
Autor: Euro.cz

Text k fotografii

Uprostřed bouřlivých finančních časů se nad ČSOB rozzářila pětice hvězd svatého Jana Nepomuckého. Minulé úterý byla za přítomnosti kardinála Miloslava Vlka a generálního ředitele ČSOB Pavla Kavánka otevřena rekonstruovaná kaple svatého Jana Nepomuckého v Radlicích.
„Barokní kaple včetně ústřední sochy svatého Jana Nepomuckého je již několik století součástí radlického údolí. Proto jsme se rozhodli v rámci rozvoje okolí naší budovy na vlastní náklady kapli i sochu opravit,“ řekl Pavel Kavánek. „Péči o tuto kapli chápu jako výraz sílící poptávky po hodnotách v naší společnosti, kde existuje jisté vakuum volající po zaplnění,“ pravil Miloslav Vlk, dříve než požehnal soše i všem přítomným.
Kaple se dočkala obnovení fasády i interiéru a socha světce, která během několika let, kdy byla kaple uzavřena, notně zchátrala, se zase dočkala dokonalé kopie.
Komunikační tým banky hbitě vydal zprávu, v jejímž záhlaví stojí: Svatý Jan Nepomucký dohlíží na ČSOB. Díky bohu. I za ponaučení, že podporu světců je třeba si zasloužit a odpracovat.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).