Menu Zavřít

Boj o Prahu: Kleslová jde po krku Krnáčové, tu zatím zachránil Babiš

30. 8. 2015
Autor: ČTK

Adriana Krnáčová (ANO) je po Bohuslavu Svobodovi (ODS) a Tomáši Hudečkovi (TOP 09) třetím pražským primátorem v řadě, kterého rozřezává za živa nikoli opozice či koaliční partner, ale vlastní strana. Naplno tenhle metropolitní neřád probublal na veřejnost minulý týden, když Krnáčové vyjádřil „nepodporu“ klub vlastních zastupitelů a následně pražská organizace.

Primátorku nakonec podržel šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Možná se mu z divadélka, které předvedli pražští „aňáci“, udělalo zle. Nebo si spočítal, že obětovat v tuto chvíli Krnáčovou, kterou před necelým rokem doslova uprosil, aby za něj kandidovala, jako nepotřebného maskota běhajícího po hřišti omylem i během zápasu, by bylo netaktické.

Za jak dlouho se tenhle zpackaný puč bude opakovat, je těžké předvídat. Ne tak už to, že k tomu dřív nebo později dojde. Předsedkyně pražské organizace ANO Radmila Kleslová – dvouletá přítelkyně Babiše, které jako jedné z mála věří – se jen tak nevzdává.

K versus K

Není třeba si nalhávat, že je Adriana Krnáčová s pěknou řádkou přešlapů a mediálních neobratností ideální primátorkou. Navíc je limitována svou impulzivní přímou povahou a tím, že do rozjetého pražského TGV naskočila s minimální znalostí problémů města protkaného hustou sítí letitých vazeb politiků s byznysem i stran mezi sebou. A na to, aby se v téhle pavučině dokázala uchytit, jí chybí chuť i schopnost intrikaření.

Těch má naopak na rozdávání faktická vládkyně a vrchní personalistka Prahy (i když pod kuratelou sociální demokracie) Radmila Kleslová. Ta šla pro Babiše budovat stranu poté, co pochopila, že její budoucnost je i po letech strávených v ČSSD silně omezená. Naučili jsme ji to nejhorší, co umíme, ale nikdy jsme jí nedali žádnou pořádnou funkci, protože ona všechno destruuje, říkají samotní sociální demokraté.

Dokončení čtěte v pondělním vydání týdeníku Euro


Čtěte také:

Pražské ANO otočilo. Krnáčová má podporu

Pražské ANO vyjádřilo nedůvěru Krnáčové. Babiš: Je to problém komunikace

CIF24

Praha jsem já (aneb Jak utopit doktora Stropnického)

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).