Menu Zavřít

Bonjour, vítejte! Čeští Mews se vzpamatovali z krize a uzavřeli partnerství s francouzskou sítí hotelů Accor

19. 11. 2021
Autor: Mews
  • Mews je úspěšný český dodavatel komplexního IT řešení v oblasti hotelnictví podnikatele Richarda Valtra

  • Jeho systém pro správu rezervací, evidenci hostů, vyřizování jejich požadavků i plateb využívají ubytovací zařízení doslova z celého světa

  • Seznam klientů Mews se přitom rozšiřuje i nadále. Společnost navázala partnerství se skupinou Accor, která představuje největší hotelový řetězec v Evropě


Vloni na jaře zaměstnanecké řady původního pražského startupu Mews značně prořídly. Na firmu Richarda Valtra, jež ubytovacím zařízením po celém světě dodává komplexní IT řešení pro správu rezervací, totiž (podobně jako na celý sektor hotelnictví) tvrdě dopadla koronavirová krize, která její podnikání značně ochromila. O to senzačněji zní novinka, o níž se vedení Mews exkluzivně podělilo s redakcí Euro.cz. Rok a půl od začátku pandemie hlásí Valtr a spol. stoprocentní nárůst předplatného svých cloudových služeb a navázání partnerství s významným hráčem na trhu: globálním hotelovým řetězcem Accor.

„Jsme extrémně hrdí na to, že jsme se stali partnerem skupiny Accor pro jejich ambiciózní program digitální transformace,“ uvedl Matthijs Welle, současný CEO Mews. „S týmem Accor jsme úzce spolupracovali, abychom do hloubky pochopili jejich cíl, kterým je využití nejmodernějších technologií pro vytváření nezapomenutelných zážitků pro jejich hosty. Díky našim silným cloudovým schopnostem, intuitivnímu UI a bezkonkurenčnímu tržišti jsme připraveni podpořit Accor v přeměně v nejvíce agilní hotelovou značku na světě,“ dodal.

Naskenovat a objednat. Zájem restaurací o menu v podobě QR kódu narůstá, tvrdí šéf české firmy Speedlo
Přečtěte si také:

Naskenovat a objednat. Zájem restaurací o menu v podobě QR kódu narůstá, tvrdí šéf české firmy Speedlo

Historie francouzského řetězce sahá do šedesátých let minulého století. Během více než půlstoletí dlouhé existence stihl své portfolio rozšířit na 10 tisíc gastronomických zařízení a zhruba 5200 hotelů, jež se nacházejí v celkem 110 zemích. Fakt, že disponuje více než 700 tisíci pokoji a zaměstnává přes čtvrt milionu pracovníků, z něj činí nejrozsáhlejší hotelovou síť v Evropě.

Mluví více než 20 jazyky

Díky partnerství s českým technologickým startupem získá Accor přístup k nativnímu cloudovému a mobilnímu řešení, pomocí něhož bude moci efektivně spravovat vlastní rezervace a řešit celou řadu dalších pro hotely typických úkonů. Systém Mews totiž dokáže mimo jiné přímo zpracovávat platby hostů za poskytnutí ubytování a jiných služeb, vyřizovat jejich požadavky nebo evidovat jednotlivé příjezdy.

Důležitou výhodou celého řešení je fakt, že bylo přeloženo do více než dvou desítek jazykových mutací a může být používáno ve více než 60 zemích světa. Koneckonců, samotná skupina Accor z této skutečnosti vlastně již nějakou dobu těží. Systém české technologické společnosti už před časem nasadila například ve svých hotelech Mercure, Novotel, HotelF1, Dalamata Hospitality Group, Schwart Family Hotels a spoustě dalších, jež do jejího portfolia spadají.

„Naše partnerství s Mews je navrženo k zefektivnění provozu hotelu o 350 pokojích, modernizaci zákaznického zážitku a podpoře naplňování vize Augmented Hospitality Accoru,“ popsal hlavní cíle vzájemné spolupráce Stefan Winistörfer, výkonný ředitel MOA Mercur Berlin.

Platforma Accomango pomáhá firmám se sháněním ubytování pro dělníky. Její vývojáři vybrali 40 milionů a chystají expanzi
Přečtěte si také:

Platforma Accomango pomáhá firmám se sháněním ubytování pro dělníky. Její vývojáři vybrali 40 milionů a chystají expanzi

Radost z navázání takto významného partnerství má pochopitelně i samotný zakladatel úspěšného českého startupu Valtr. Propojení jmen Mews a Accor podle něj jasně dokazuje, že on a jeho lidé si v průběhu uplynulých bezmála 20 měsíců vedli nad míru dobře a této bezprecedentní výzvy v podobě pandemie se nezalekli.

KL24

„Velmi nás těší rychlost, s jakou se náš sektor staví zpátky na nohy. Ale byla by chyba myslet si, že pohostinství bude stejné jako dřív. Jsme totiž svědky neuvěřitelné transformace, kterou hoteliéři podstupují v reakci na nové standardy a hosty. Celý tým v Mews neúnavně pracuje na tom, abychom našim zákazníkům pomohli rychleji se zotavit a stát se více odolnými skrze otevřenou, flexibilní technologii, která umožňuje neustálou inovaci,“ dodal zakladatel tuzemského startupu, jenž má za sebou už dvě investiční kola, během kterých se mu podařilo vybrat dohromady 64 milionů eur.

  • Našli jste v článku chybu?