Menu Zavřít

BRITSKÁ AKVIZICE

10. 10. 2001
Autor: Euro.cz

Škoda Energo

CIF24

PLZEŇ – Dceřiná společnost plzeňského holdingu Škoda Energo prodala v pátek 9. března obor elektrické stroje britské průmyslové skupině FKI. Ta převezme i všech 840 současných zaměstnanců. „Na této transakci jsme pracovali celý rok, loni jsme společně se Škodovkou vyrobili třicet generátorů, které jsou nyní v provozu převážně v USA. Musím ocenit kvalitu práce plzeňských zaměstnanců, uvedl výkonný ředitel FKI Reginald L. Gott.
Elektrické stroje byly do roku 1997 samostatnou stoprocentní dceřinou společností plzeňské Škodovky. Poté se staly součástí nově vytvořené energetické divize Škoda Energo. Tato firma loni utržila 3,2 miliardy korun a na elektrické stroje z toho připadalo 685 milionů korun.
Společnost FKI je v oblasti elektrických strojů největším nezávislým výrobcem turbogenerátorů na světě. Britská skupina zaměstnává šestnáct tisíc lidí v sedmadvaceti zemích světa, sídlo má v Londýně. V uplynulém účetním roce dosáhly její tržby 1,6 miliardy liber. Výrobou elektrických strojů se zabývá dceřiná společnost FKI – Brush Electric Machines.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).