Menu Zavřít

Britská identita v létě 2006

2. 10. 2006
Autor: Euro.cz

Úpadek tradičních způsobů chování ničí zemi

Na dobu, kdy britští kolonizátoři propagovali po celém světě civilizovanost, zdvořilost, důstojnost a zdrženlivost a v nesnesitelných vedrech se procházeli mezi nahými divochy v obleku nebo uniformě a s tropickou přilbou, můžeme jen nostalgicky vzpomínat. V letošních vedrech se totiž tisíce britských mužů vzdaly posledních zbytků evropské tradice odívání a proměnily se v divochy. Chodili a jezdili na kolech po městech v trenýrkách, plavkách nebo i ve slipech, měli odhalená břicha a hrudě, byli do ruda spálení jako langusty a páchli potem. Nakupovali v obchodech a supermarketech, posedávali v kavárnách a povalovali se na trávnících parků, parčíků a náměstí. Polonazí britští turisté se procházeli po evropských městech a zpocení posedávali i v pražských kavárnách.

Ústup tradiční Británie.

Zdá se, že Británie ve svých dějinách opsala kruh a vrátila se k tradici původních obyvatel země Piktů, kteří nazí a pomalovaní bizarními klikyháky naháněli hrůzu i římským legiím, když se na ně vrhali z šera lesů, vřesovišť, rašelinišť a bažin. Nebo že si s gustem osvojila tradice krajin, které se v minulosti snažila civilizovat. Jako by dnes Britové chtěli potvrdit, že kulturní revoluce levicových labouristických intelektuálů, kteří britskou kulturu a média ovládají a devastují už více než třicet let, vymýtila z veřejného života poslední zbytky historického vědomí, jaká Británie byla, je a měla by být.
Během této revoluce dostává křesťanství každodenně za vyučenou.

Křesťanství v defenzivě.

Křesťanský aktivista Stephen Green byl zatčen a obžalován za výhrůžky a urážlivé jednání, protože na sjezdu homosexuálů v Cardiffu rozdával letáčky s verši z klasické anglické Bible krále Jamese ze 17. století. K jeho smůle šlo o verše zakazující homosexualitu. V důsledku tohoto precedentu se z Jamesovy Bible stala z právního hlediska zákonem zakázaná kniha a zachránit ji může jen její nové vydání, v níž budou tyto verše cenzurovány.
Lancashirská policie jeden a půl hodiny vyslýchala důchodce Joa Robertse a jeho manželku Helen kvůli „homofobním názorům“. Konkrétně proto, že se svého obecního úřadu zeptali, zda by byl ochoten vedle letáčků propagujících práva homosexuálů vystavit i ten jejich s křesťanskými akcemi, na kterém se však o homosexualitě nic nepsalo. Obecní úřad na ně zavolal policii.
Regionální správa v letovisku King’s Lynn v Norfolku zakázala Křesťanskému domovu pro bezdomovce používat slovo „křesťanský“. „Být křesťanem znamená, že se nedostatečně staráte o diverzitu,“ praví se ve zdůvodnění toho, proč obecní správy nesmějí přispívat na křesťanské akce. Úřady v Romfordu v Essexu si podaly také místní sdružení YMCA (Křesťanské sdružení mladých lidí), protože má ve správní radě jen křesťany, což prý dokazuje, že „není schopná diverzity“. A starosta Londýna Ken Livingstone křesťanství oficiálně zavrhl v rozhlasovém interview, když kategoricky prohlásil, že Británie už není křesťanská země.

Nárůst antisemitismu.

Aby si křesťané nemysleli, že jsou jediným pilířem nenáviděné západní civilizace, který je potřeba zničit, schytávají to s nimi i Židé. Parlamentní zpráva inspirovaná prudkým nárůstem antisemitismu - v červenci bylo zaznamenáno dvaadevadesát fyzických napadení - hovoří o „endemickém antisemitismu v médiích, na univerzitách i na ulicích“. Útoků se dopouští celá společnost, ale nejvíce muslimové. Ubylo naopak neonacistických útoků skinheadů, kterých bylo dříve nejvíce. Slovní urážky se staly každodenní praxí. Známé židovské osobnosti dostávají sprosté dopisy, ve kterých je často něco na způsob „Hitler vás měl vybít“. Násilí se nevyhnulo ani několika židovským restauracím a v židovských čtvrtích se objevují nápisy jako „Zabijte všechny Židy, Alláh je veliký“. Čtyři dvanáctiletá děvčátka zkopala do bezvědomí židovskou spolužačku. Rodilí Britové nosí do „mírových“ demonstrací transparenty, které hrdě proklamují „Dnes jsme všichni Hizballáh“. Proto jsme také zakázali mezipřistání nákladním letadlům na cestě ze Spojených států do Izraele.
V parlamentní zprávě je napsáno: „Je zjevné, že násilí vůči Židům, poškozování jejich majetku a jejich zastrašování se zvyšuje. Antisemitismus už není výlučně záležitostí krajní pravice, je dnes znát v celém politickém spektru. Protižidovská témata a výroky začínají být pro některé kruhy obvyklé na veřejnosti i v soukromých rozhovorech a objevují se čím dál více i v normální společnosti. Antisemitismus je společným znakem ideologicky nekompatibilních organizací.“

KL24

Cílevědomí muslimové.

Narazí ale všichni, kdo byť jen naznačí, že mají problém s nějakým muslimem. Po zatčení pětadvaceti britských muslimů kvůli přípravě velkých teroristických útoků na deset letadel se velitel protiteroristické divize londýnské policie Peter Clarke prořekl, že policie a MI5 sledují několik tisíc muslimů, protože jsou podezřelí ze spojení s teroristy. Generální tajemník „umírněné“ Rady britských muslimů Muhammad Abdul Bari na to okamžitě zareagoval a vyhrožoval jménem všech britských muslimů: „Někteří policisté a část médií démonizují muslimy a jednají s nimi, jako by všichni byli teroristy. Bude-li tato démonizace pokračovat, bude si Británie muset vypořádat se dvěma miliony muslimských teroristů.“
Osmatřicet muslimských organizací a také poslanci a lordi v otevřeném dopisu pohrozili, že „nezmění-li Británie zahraniční politiku, zažije více teroristických akcí“. Podle jednoho srpnového průzkumu souhlasí s útoky v Londýně čtvrtina britských muslimů a největší nábor do al-Káidy probíhá na britských univerzitách. Jiný celoevropský průzkumu odhalil, že Británie je vůči muslimům nejtolerantnější, za což ji její muslimové nenávidí nejvíce ze všech evropských zemí. Nejumírněnější muslimové nás nechtějí vyhazovat do povětří, jenom žádají zavedení islámských svátků a zákonů, jak prohlásil Sayed Aziz Pasha, generální tajemník Svazu muslimských organizací. Ministryni pro záležitosti komunit žádost udělala radost a okamžitě odpověděla, že se jí bude zabývat.
Typickou anglickou vesničku Mark Cross na anglickém venkově ve východním Sussexu vyrušil z ryzí anglické pohody útok anglické protiteroristické jednotky na zdejší obezděný areál, z něhož se vyklubal výcvikový tábor al-Káidy, fungující od roku 1997. Podobných se prý už v Británii našlo několik desítek.

Dvojznačný přístup Britů.

Britové si však chtějí zanadávat na nějakého nového přivandrovalce, což odnáší půl milionu Poláků, protože „okrádají Brity o práci“. Jsou to přece bílí křesťané, a nadávat na ně je tedy politicky korektní. A labouristé konečně chtějí svrhnout Blaira. Nikoli však z toho důvodu, že zničil britské školství a zdravotnictví, zdvojnásobil daně, několikanásobně zvýšil státní a veřejné výdaje a mnohokrát prokazatelně lhal, ale proto, že je příliš proamerický a odmítl prosadit rezoluci, která upírala Izraeli právo nenechat se zničit. Šéf konzervativců Cameron si hned přisadil, že už jej americká politika také nebaví. Jeho nejvyšším cílem totiž je stát se premiérem státu, který však každou chvíli přestane existovat.

  • Našli jste v článku chybu?