Menu Zavřít

Brněnské partnerství

13. 7. 2007
Autor: Euro.cz

Real Spektrum, Prokonzulta

CIF24

Realitní společnost Real Spektrum uzavřela strategické partnerství s firmou Prokonzulta, jež se specializuje na aukce nemovitostí. Firmy se nyní chystají expandovat v dobrovolných i nedobrovolných dražbách. „Aukce nemovitostí jsou dle našeho názoru jednou z nejslibnějších forem realitního obchodu a mají obrovský růstový potenciál. Proto věříme, že nám spojení přinese další růst obchodů,“ říká Jiří Fajkus, ředitel skupiny Real Spektrum.
Firma byla založena v roce 1991, hlavní kancelář má v Brně a pobočky v padesáti českých městech, chlubí se i několika zahraničními zastoupeními. Prokonzulta se sídlem v Brně vznikla o šest let později. Na kontě má několik obřích dražeb. Největší z nich je brněnská Zbrojovka - rozkládající se na zhruba 22 hektarech -, kterou kancelář letos vydražila za 707 milionů korun. Zkrachovalý podnik už obě společnosti svým způsobem spojil. Real Spektrum nyní na svých stránkách nabízí k pronájmu některé objekty areálu Zbrojovky. Komplex společně vydražily a zaplatily firmy CPI Group a J&T a nyní se jej snaží komerčně využít, než jej budou moci proměnit v developerské „hřiště“. Jen podrobné studie a urbanistické analýzy budou trvat několik měsíců.
Firmy plánují výstavbu multifunkčních objektů s obchody, službami, bytovými domy, kancelářemi a oddechovými zónami. Nyní je Zbrojovka chátrajícím průmyslovým areálem, jehož technický stav odpovídá jeho stáří a výši investic v posledních letech. Některé objekty jsou navíc kontaminované a představují ekologickou zátěž pro okolí i areál, jenž je v současné době pronajatý přibližně z poloviny.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).