Menu Zavřít

Brück AM plánuje tržby 900 milionů

15. 6. 2012
Autor: Euro.cz

Strojírenství

ebf - tip - debata

Rekordní obrat 845 milionů korun zaznamenaly loni strojírny Brück AM na Orlickoústecku. Meziročně narostl o 52 procent a 736 milionů korun z obratu představoval export firmy. Ten by firma chtěla posilovat i do budoucna.
„Aktuálně hledáme co nejefektivnější formu zastoupení na ruském trhu, kde chceme založit vlastní společnost. Vedle spolupráce s agenturou CzechTrade sbíráme informace a zkušenosti českých podniků, které už v tomto perspektivním teritoriu působí,“ říká jednatel firmy Luboš Malý.
S růstem strojírny počítají i během letošního roku – cílí na celoroční obrat 900 milionů korun, přičemž aktuální zisk představující zhruba šest milionů by měl stoupnout na 50 milionů korun. Podle Malého ale výhled komplikují v posledních třech letech na trhu převažující krátkodobé zakázky. „I dnes z pohledu zakázek vidíme maximálně na jeden kvartál dopředu. Konečné roční výsledky by tak oproti plánu mohly být odlišné,“ dodává.
Nastavený plán vidí Luboš Malý reálně i díky tomu, že při jeho zpracování ve společnosti vycházeli ze zkušeností z posledních tří let poznamenaných globální krizí. Ta v roce 2008 spolu se sedmdesátiprocentním propadem zakázek dostala firmu do červených čísel. Opatření managementu ale přinesla černá čísla už během roku 2010.
Společnost Brück AM zahájila výrobu v Zámrsku u Vysokého Mýta v roce 1995. Podnik zaměstnává zhruba 270 lidí a je nejvýznamnější evropskou pobočkou německé rodinné firmy Brück GmbH z Ensheimu, která má zkušenosti s dodávkami například pro evropský vesmírný program Ariane, plynovod Nord Stream nebo pro vodovodní síť v New Yorku.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).