Menu Zavřít

Bude se optimalizovat

14. 2. 2002
Autor: Euro.cz

Komerční banka

PRAHA (myd) – Jednu z největších českých bank letos čeká řada personálních opatření. Důvodem je údajně skutečnost, že ve srovnání s konkurenčními bankami zaměstnává Komerční banka (KB) více zaměstnanců. Jak sdělila týdeníku EURO Markéta Dvořáčková z tiskového oddělení banky, KB čeká mimo jiné také změna struktury zaměstnanců. Cílem je banku více orientovat na zákazníky. Má ubýt zaměstnanců v administrativě ve prospěch těch, kteří pracují s klienty. V současnosti je tento poměr asi šedesát ku čtyřiceti ve prospěch administrativy, ale během následujících dvou let by se měl převrátit na šedesát ku čtyřiceti ve prospěch zaměstnanců pracujících s klienty.
Na vrcholové úrovni již změny proběhly. Poté, co Komerční banku koupili Francouzi, snížil se počet členů představenstva na pět, což někteří lidé z bankovních kruhů považují vzhledem k velikosti banky za příliš málo. Podobné změny proběhly i v dozorčí radě. Změny na nižších manažerských úrovních se podle Markéty Dvořáčkové v současnosti nepředpokládají.
Banka měla ke konci loňského roku 9299 zaměstnanců. O snižování se prý uvažuje, avšak prioritou zůstává změna strukturální skladby pracovníků KB. Kromě personálních otázek banka stále pracuje na změně své korporátní identity, kterou chystá nový francouzský vlastník. Jak týdeník EURO informovala Markéta Dvořáčková, první konkrétní informace by měly být známy koncem března.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).