Menu Zavřít

Bude vyšší zisk

16. 12. 2005
Autor: Euro.cz

Zetor

PRAHA (tpk) - Zatímco restrukturalizace jihomoravského výrobce traktorů pokračuje, společnost Zetor si připisuje stále lepší výsledky v prodejích svých vozidel. Během letošního roku se jí podařilo za jedenáct měsíců najít zákazníky pro téměř pět tisíc traktorů, přičemž do skončení roku by se měla tato číslovka vyšplhat na 5500. Předpovědi firmy hovoří o tom, že za letošní rok by měla vykázat tržby na úrovni 3,3 miliardy korun oproti 2,96 miliardy v minulém roce, zisk plánuje meziročně zvýšit z 57,2 milionu na 97,6 milionu korun.
Strategie na oživení společnosti pojmenovaná Zetor New má za cíl restrukturalizaci výrobních prostor, úsporu nákladů, zlepšování organizace a materiálového managementu a vytvoření příležitostí pro efektivnější využití nadbytečných prostor v areálu Zetoru. V nejbližší době skupina hodlá prezentovat střednědobý plán na období od roku 2006 do roku 2010.
Přestože se Zetoru daří dobývat zpět trhy, které ztratil po roce 1989, veškeré pracovní kapacity továrny nejsou v současné době naplněny a firma hledá více než čtyřicet kvalifikovaných zaměstnanců do výroby. Nejžádanějším modelem z nabídky výrobce, v jehož závodě pracuje kolem jedenácti set lidí, je traktor Proxima uvedený na trh v květnu minulého roku. V příštím roce hodlá Zetor prodat celkem 6500 traktorů, z nichž by více než čtyři stovky měly putovat na nově obsazené trhy.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).