Menu Zavřít

BUDOU FÚZOVAT

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Karstadt a Quelle

NĚMECKÝ koncern Karstadt vlastníci síť obchodních domů, se dohodl se společností Schickedanz Handelswerte, jejíž vlajkovou lodí je firma Quelle, na dohodě o spojení.

CIF24

Skupina Karstadt dosahuje s 80 tisíci zaměstnanci ročního obratu přes 20 miliard DEM a její budoucí partner pracuje s obratem 12,1 miliardy DEM a má 27 tisíc zaměstnanců.

Jedním pilířem činnosti obou firem je maloobchod ve velkém a druhým zásilkový obchod. Obě firmy se v těchto činnostech setkávají v poslední době s potížemi a proto musely sáhnout k restrukturalizaci. Společně chtějí vytvořit se svými sítěm i specializovaných obchodních domů a prodejen se sportovním zbožím (ale i spotřební elektronikou, hudebními nosiči nebo oblečením) takový sektor, jenž by se soustředil převážně na stacionární obchody, protože zájem o zásilkový obchod poněk ud ochabl, zejména po počátečním rozmachu (po sjednocení Německa) v bývalé NDR. Nové spojení dostalo údajně od kartelového úřadu zelenou už v roce 1998, když nad Karstadtem získal kontrolu jiný německý holding Schickendanz.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).