Menu Zavřít

Budou mít řeckou sestru

17. 2. 2006
Autor: Euro.cz

Strom telecom

KL24

PRAHA (oh) - Česká společnost Strom telecom, výrobce telekomunikačních zařízení, ústředen a informačních systémů, se zřejmě dočká řecké sestry. Majitel Strom telecomu, ruský koncern Sitronics, totiž vyjednává o převzetí kontrolního podílu v největším řeckém poskytovateli informačních a telekomunikačních technologií, společnosti Intracom Telecom. Za jedenapadesátiprocentní podíl by měl koncern zaplatit zhruba 120 milionů eur. Týdeník EURO má informace, že Sitronics již podepsal s majitelem řecké telekomunikační firmy, společností Intracom Holdings, dohodu o koupi majoritního podílu. V současnosti probíhá v Intracom Telecomu due dilligence, tedy hloubková kontrola účetnictví. Podpis kupní smlouvy by měl následovat v horizontu několika týdnů.
Intracom Telecom bude po dokončení akvizice začleněn do jedné ze skupin holdingu, Sitronics Infocommunication Systems, jejímž lídrem je právě Strom telecom. Intracom by měl s českou firmou úzce spolupracovat, jednou ze zvažovaných variant je i začlenění Intracomu do struktur Strom telecomu. Akvizice české firmě každopádně přinese přístup na nové trhy a zároveň rozšíří portfolio služeb a produktů.
Koncern Sitronics patří do skupiny Sistema, největší ruské firmy nevěnující se podnikání s nerostným bohatstvím. Do skupiny spadá například i největší ruský mobilní operátor MTS.

  • Našli jste v článku chybu?