Menu Zavřít

Budweiser mění název, dočasně z něj bude America

11. 5. 2016
Autor: CC BY-SA 2.0: Sam; wikimedia

Americký výrobce piva Budweiser chystá dočasnou změnu názvu. Od května do listopadu, kdy se budou konat prezidentské volby, bude na plechovkách a lahvích používat jméno America.

„Myslím, že nic není víc ikonické než Budweiser a nic není víc ikonické než Amerika,“ říká k tomu Tosh Hall, kreativní ředitel společnosti JKR, která se stará o brand Budweiseru.

Strategií pivovaru pro nejbližší měsíce je patriotismus, což vyplývá i ze slov Ricarda Marquese, viceprezidenta společnosti, která pronesl v rozhovoru pro Fast Company. Ve světle olympijských her a prezidentských voleb čeká, že „toto léto může být ‚nejameričtější‘ ze všech“.

Budweiser se kvůli této strategii stal terčem posměchu. Připomíná se, že jej vlastní belgická korporace Anheuser-Busch InBev. Název společnosti navíc vychází z českého Budweiseru Budvar a o jeho užívání se vedou letité spory. Ve většině zemí Evropské unie se proto musí americké pivo prodávat pod značkou Bud.

 Budweiser

WT100

Několikaměsíční kampaň budou provázet i změny dalších nápisů na plechovkách a lahvích. Tradiční 'King of Beers' (Král piv) nahradí latinský nápis 'E pluribus unum' z pečeti USA. Místo obvyklého 'Registered' zase budou obsahovat popisek 'Since 1776', odkazující na rok prohlášení nezávislosti.

Někteří marketingoví experti dokonce spekulují, že neobvyklý tah pivovaru by mohl v prezidentské kampani pomoci Donaldu Trumpovi, který razí heslo „Udělejme Ameriku znovu velikou“. Populární Budweiser, který nově ponese jméno America, by se tak nechtěně mohl stát neoficiálním pivem jeho kandidatury.

Přečtěte si, jaké pivovary vydělají na fotbalovém mistrovství Evropy

Jedenáctka pro Euro: na fotbalovém mistrovství vydělají aerolinky i pivovary

ilustrační foto
  • Našli jste v článku chybu?