Menu Zavřít

BusinessInfo

29. 3. 2005
Autor: Euro.cz

ZVÝHODNĚNÉ BANKOVNÍ ZÁRUKY Cíl: Cílem programu Záruka je usnadňovat realizaci podnikatelských projektů malých a středních podnikatelů zaměřených na investice a zvýšení jejich konkurenceschopnosti. Forma podpory: Zvýhodnění bankovní záruky k bankovnímu úvěru, leasingu, rizikovému a rozvojovému kapitálu, záruk za návrhy do obchodních veřejných soutěží a záruk za provozní úvěry.

ZVÝHODNĚNÉ BANKOVNÍ ZÁRUKY

Cíl: Cílem programu Záruka je usnadňovat realizaci podnikatelských projektů malých a středních podnikatelů zaměřených na investice a zvýšení jejich konkurenceschopnosti.

Forma podpory: Zvýhodnění bankovní záruky k bankovnímu úvěru, leasingu, rizikovému a rozvojovému kapitálu, záruk za návrhy do obchodních veřejných soutěží a záruk za provozní úvěry.

Příjemce podpory: Malý a střední podnikatel.

Uzávěrka přijímání žádostí: Program je vyhlášen od 1. ledna 2005 do 31. prosince 2006. Doba trvání programu je ohraničena objemem disponibilních finančních prostředků.

Kontakt: Českomoravská záruční a rozvojová banka, a. s., Jeruzalémská 964/4, 110 00 Praha 1, tel.: 255 721 111, fax: 255 721 110, e-mail: info@cmzrb.cz, www.cmzrb.cz

OBNOVA POTENCIÁLU A ZACHOVÁNÍ KRAJINY

Podopatření 2. 1. 2. Operačního programu Zemědělství Popis: Podopatření je zaměřeno na zlepšení a ochranu zemědělsky využívaných pozemků v oblastech s nepříznivým vodním režimem (oblasti s nadbytkem nebo nedostatkem srážek, rizikové oblasti z hlediska výskytu povodní). Realizace projektů by měla umožnit vytvoření prostorové rovnováhy mezi hospodářským a kulturním rozvojem spojeným s využíváním území ohroženého povodněmi a potřebami využít toto území ke zpomalení odtoku vody, akumulace vody a snížení velikosti průtoků. Jedná se o odstranění následků způsobených povodněmi na vodních dílech a prevenci před povodněmi (výstavba poldrů, malých vodních nádrží a ochranných protipovodňových hrází).

Předmět podpory: a) obnova zemědělského produkčního potenciálu, b) prevence před povodněmi.

Uzávěrka přijímání žádostí: 8. dubna 2005 (termín pro 5. kolo výzev).

Kontakt: Státní zemědělský intervenční fond, Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1, tel.: 222 871 620, fax: 222 871 765, e-mail: info@szif.cz, www.szif.cz

ZÁRUKA ZA VRÁCENÍ AKONTACE

Popis: Bankovní záruka České exportní banky - Advance payment quarantee. Banka se zavazuje, že uhradí částku akontace zaplacenou dovozcem vývozci nebo její část v případě, že vývozce nesplní podmínky smlouvy o vývozu, nedodá nebo dodá jen částečně a akontaci sám nevrátí. Záruka může obsahovat redukční klauzuli, tedy že výše záruky se může snižovat úměrně realizované části smlouvy o vývozu.

Kontakt: Česká exportní banka, a. s., Vodičkova 34, Praha 1, tel.: 222 843 111, e-mail: ceb@ceb.cz, www.ceb.cz

METODIKA HODNOCENÍ ENERGETICKÝCH PROJEKTŮ

CIF24

Ministerstvo průmyslu a obchodu zveřejnilo nové podmínky posuzování projektů v energetických programech Operačního programu Průmysl a podnikání. Více na webu www.mpo.cz.

Tuto část připravuje internetový server Portál pro podnikání a export www.businessinfo.cz

  • Našli jste v článku chybu?