Menu Zavřít

Bydlení na Zlatém kopci

16. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Benuga

KL24

Příměstské obce nepřestávají lákat pražské zájemce o bydlení. Na jejich poptávku hbitě reagují developeři a investoři, kteří pro příbytky s vesnickým nádechem objevují nové lokality. Jednoho z nich přilákala obec Přezletice, jež sousedí s pražskou Vinoří. Společnost Benuga plánuje na hranicích metropole postavit 343 bytových jednotek. Firma, která jako partnera projektu Zlatý kopec prezentuje společnost LCF Rothschild Group s jejím realitním investičním fondem EdRRES, hodlá poblíž Prahy investovat zhruba 30 milionů eur.
„Byty jsou umístěny ve ,viladomech´, které působí příjemně ,nepanelákově´. Domy nejsou monotematické, soubor se skládá z devíti typů budov. Počítáme též s občanskou vybaveností, přičemž na náměstíčku plánujeme zbudovat dům služeb s prostory pro podnikatele,“ vychvaluje projekt Jiří Janata, zástupce Benugy. Stavba by měla trvat přibližně dva roky, dělníci mají nastoupit na podzim. Firma vlastní územní rozhodnutí a čeká na stavební povolení. Název projektu je inspirován nedalekým polem, na němž se při západu slunce vlnilo obilí tak, že vytvářelo optický klam – zlatý kopec.
Metropolitní okraje už několik let obecně představují budovatelský fenomén. Například Hostivice se loni vyšvihly na osmé místo tabulky Českého statistického úřadu, která vyhodnocuje obce s nejvyšším počtem dokončených bytů. Vyrostlo tam tedy více bytů než v celé Ostravě; v Jesenici se zase stavělo více než třeba v Kolíně.

  • Našli jste v článku chybu?