Menu Zavřít

Bývalý náměstek marně hledá práci

31. 10. 2008
Autor: Euro.cz

Milan Šimáček

Funkce náměstka ministra financí nemusí být tak prestižní, jak by se mohlo na zdát. Téměř před třemi měsíci odešel Kalouskův exnáměstek Milan Šimáček z ministerstva financí, dosud se mu ale nepodařilo najít novou práci. Podle informací týdeníku EURO neúspěšně obešel několik poradenských firem a ucházel se i o práci v Komerční bance a ČSOB. Nikde ho ovšem nechtěli zaměstnat. Šimáček odmítl své další působení komentovat. „Zatím nemám nic podepsáno a nebylo by fér v této fázi říkat, kde budu pracovat,“ řekl týdeníku EURO Šimáček.
Svůj odchod z ministerstva zdůvodnil tím, že „se chce věnovat aktivitám, které by mohly být v rozporu s výkonem funkce náměstka“. V době jeho odchodu se ale spekulovalo o zcela jiných důvodech. Během Šimáčkova působení prý opustilo ministerstvo několik jeho podřízených; nesouhlasili se systémem jeho práce.

WT100

Šimáček během své kariéry zastával několik významných pozic. Od roku 1991 působil jako vedoucí manažer sekce privatizace průmyslu na ministerstvu pro privatizaci a správu státního majetku. Až do roku 2000 pak pracoval na pražské burze. Na ministerstvo financí se dostal v roce 2006 z postu poradce členky bankovní rady ČNB Michaely Erbenové. Na pozici náměstka ho v srpnu vystřídala devětadvacetiletá Klára Hájková, která na ministerstvu pracuje už déle než pět let.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).