Menu Zavřít

Café Lounge

24. 6. 2019
Autor: Euro.cz

Mnohem víc než skvělá káva V Café Lounge na Malé Straně to žije celý den. Setkávají se tu hoteloví hosté, přátelé, milenci i obchodní partneři. Od brzkého rána (7.30 hodin) do večera tady připravují kávu, která patří k těm nejlepším v Praze.

Vybrat si můžete mezi nápojem připraveným na bázi klasického espresa či kávou filtrovanou. Místní affogato patří k zážitkům, na které se vzpomíná.

Do Café Lounge se ovšem chodí i na jídlo. Zdejší snídaně, obědové menu, které se mění každý týden, odpolední nabídka a především reprezentativní večerní menu výrazně překračují obvyklou kavárenskou úroveň. Kuchyni velí šéfkuchař Michal Černý, který má zkušenosti ze zahraničních michelinských restaurací – a na jídle je to znát. Pokrmů není mnoho, výběr je přesto dostačující. V nabídce vždy najdete nápaditě upravenou sezonní zeleninu, maso, zvěřinu, rybu i pokrm čistě veganský. Některá jídla, třeba pečené ředkvičky s hnědým máslem či zadělávaná kedlubna s pošírovaným vejcem, libečkem a šunkou, působí velmi jednoduše, ovšem delikátní spojení chutí vás překvapí tak, že máte chuť zkusit si něco podobného uvařit doma.

U hlavního chodu, jehněčího kolínka s kari, čočkou, bílým chřestem a tuřínem, jsme obdivovali skvěle zvládnutou kompozici chutí a konzistencí – sladké, slané, pikantní, křupavé, nadýchané, opečené i sous vide. Nadchlo nás i pečené zelí s kadeřávkovými chipsy, omáčkou satay a kešu oříšky – každé sousto bylo jedinečné podle toho, jak se zrovna namíchal poměr jednotlivých ingrediencí na vidličce. Ochutnali jsme i jednu z posledních porcí mořského ďasa s pečenou cibulí, černou rýží v podobě rýžového chipsu a pečeným květákem. Ryba byla dobře připravená – opečený okraj a šťavnatý střed a nenápadné přílohy její jemnou, lehce nasládlou chuť jen oživovaly, nikoli přebíjely. Hosté, kteří přišli po nás, už mořského ďasa nedostali, ryba došla; nahradil ji ale čerstvý pstruh.

Café Lounge nabízí neformální prostředí na úrovni, můžete se tu zastavit cestou z procházky, aniž byste řešili dress code. Obsluha je mladá, rychlá, ležérně oblečená a o jídle poučená.

Každý pokrm stručně představí a je vidět, že má představu o tom, jak jídlo chutná i jaké přesně obsahuje suroviny. Ocenili jsme i to, jak si poradili s kočárkem (včetně miminka), se kterým jsme při rezervaci nepočítali, a tudíž předem nevarovali. Přes víceméně plnou restauraci nás zvládli usadit do rohu zadní místnosti s grácií a bez otráveného výrazu.

bitcoin školení listopad 24

Café Lounge ? Plaská 615/8, Praha 5 ? t: 257 404 020 ? e: cafe@cafe-lounge.cz ? www.cafe-lounge.cz

  • Našli jste v článku chybu?