Menu Zavřít

ČECHOAMERIČAN NA BURZE

25. 7. 2001
Autor: Euro.cz

BCPP

PRAHA (ČTK) – Předsedou burzovní komory (BK) Burzy cenných papírů Praha (BCPP) se 12. června stal Čechoameričan George Jedlička ze společnosti PricewaterhouseCoopers. Ten mimo jiné působil ve finančním sektoru v USA a v Česku byl zaměstnán v ČSOB a ve skupině Expandia.

Místopředsedou komory byl zvolen generální ředitel České spořitelny Dušan Baran. Do burzovní komory byl kooptován generální ředitel Komerční banky Radovan Vávra.

Někdejší místopředseda Jedlička, který je zároveň předsedou burzovního výboru pro kótaci, řídí burzovní komoru od 17. května, kdy na funkci rezignoval Petr Budinský z Komerční banky. Burzovní komora je statutárním orgánem burzy, který řídí její činnost a jedná jejím jménem. Nesmí mít méně než deset a více než 24 členů, kteří jsou voleni na období tří let.

EBF24

Jejími členy jsou ještě Zdenek Bakala (Patria Finance), Ladislav Bartoníček (Česká pojišťovna), Petr Bodnár (Body International Brokers), Miroslav Fučík (Union banka), Věslav Michalík (CA IB Securities), Libor Procházka (IPB), Jan Sýkora (Wood and Company), Tomáš Ševčík (Harvardská burzovní společnost), Jan Vinter (Všeobecná úverová banka) a Petra Wendelová (Credit Suisse First Boston).

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).