Menu Zavřít

CELOU EVROPU

26. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Pearson

Britská mediální společnost Pearson, která vydává mimo jiné deník Financial Times, má v úmyslu spojit televizní aktivity s panevropskou televizní společností CLT–Ufa, patřící do vydavatelství Bertelsmann. Cílem je vytvořit evropskou vysílací mocnost v hodnotě převyšující dvacet miliard eur.

Nová firma by měla mít roční obrat čtyři miliardy eur a její vysílání bude moci sledovat kolem 120 milionů diváků. „Vzniká největší evropská televizní, rozhlasová a filmová společnost, uvedla prezidentka Pearsonu Marjorie Scardinová.

Podle oznámení z minulého pátku by se výkonným ředitelem skupiny měl stát současný šéf CLT–Ufa Didier Bellens. Nynější ředitel firmy Pearson TV Richard Eyre bude zodpovídat za obsahovou stránku činností. CLT–Ufa provozuje německou televizní stanici RTL a její obdobu v Belgii, Maďarsku a Polsku, dále kanál M6 ve Francii a HMG v Nizozemsku.

EBF24

V novém uskupení budou ovládat 37procentní podíl německý mediální koncern Bertelsmann a WAZ, Pearson 22 procent a lucemburská společnost Groupe Bruxelles Lambert třicet procent.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).