Menu Zavřít

Cena prezidenta Banánové republiky: Josefu Košelovi

22. 4. 2005
Autor: Euro.cz

Za příkladnou lásku k chlapcům

Soudce Josef Košela je dalším veřejným činitelem, který se bude ucházet o prestižní Cenu prezidenta Banánové republiky pro rok 2005. Nominační komise při prezidentské kanceláři jej vybrala na svém zasedání 15. dubna z osmičky navržených kandidátů za jeho příkladnou lásku k osobám stejného pohlaví. Těsně druhý se tentokrát umístil náš bývalý běloruský atašé Pavel Křivohlavý. Košelu diplomat málem trumfl (porotu oslnilo, jak vroucně se podle záběrů běloruské tajné policie na veřejnosti líbá s minskými hochy), ovšem v celkové klasifikaci mu nakonec muselo být strženo pět bodů, protože láskyplné vztahy k bližním navazoval v autoritářském režimu. Nominace vítěznému Košelovi zaručuje účast ve finálovém klání, které je naplánováno na prosinec letošního roku. Na konečného výherce čeká limuzína Tatra 613, v níž si od nepaměti vozí zadnici všechen pracující lid prostřednictvím volených zástupců.

„Žádný z našich soudců není tak citlivý k lidským osudům jako kolega Košela. Kdykoliv má rozhodovat nějaký násilný trestný čin, nechá poškozené v soudní síni nastoupit a vysvléci, aby si mohl na vlastni oči prohlédnout jejich jizvy. Nestačí mu prostudovat vyšetřovací spis, hledá přímo na těle autentické stopy příkoří,“ vyzdvihuje lidskost svého podřízeného předseda Obvodního soudu pro Prahu 7 Pavel Slavíček. Práci si prý nosí i domů: „Mimořádnou pozornost věnuje případům zneužívání dětí a mladistvých. Dokonce si přes internet z vlastních peněz kupuje studijní materiál - videokazety, fotografie - aby si o závažnosti této formy kriminality vytvořil co nejvěrnější obrázek. Celé hodiny se vydrží dívat na orgie s chlapci, dělá si poznámky a výpisky, vše pak zužitkuje při své každodenní práci. Kéž bychom měli více takových výborných soudců. Chtěl bych mu teď svěřit případ sbormistra Kulínského.“

ebf - tip - debata

Již samotná nominace zajišťuje soudci Košelovi zajímavou výhru: Knihu vzpomínek Belgičana Marca Dutrouxe Jak jsem se mýlil v sexu (s věnováním). Nominační výbor vyzývá občany, aby upozornili na další příkladné činy veřejných činitelů a navrhli vhodné kandidáty na Cenu prezidenta (poslance, ministry, hejtmany, starosty, vysoké úředníky, policisty, soudce, státní zástupce). Příště se komise sejde 16. května. Doporučení od svých čtenářů nadále přijímáme elektronickou poštou na adrese papalas@euro.cz.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).