Menu Zavřít

Central Group opět nakupuje na Žižkově. Chce byty v Olšanské ulici

10. 7. 2017
Autor: Profimedia.cz

Největší tuzemský rezidenční developer, společenost Central Group, plánuje na pražském Žižkově další bytový projekt. Tentokrát v Olšanské ulici. Naproti svému největšímu dokončenému komplexu Residence Garden Towers koupil od Pražské správy nemovitostí (PSN) téměř hektarový pozemek se dvěma kancelářskými budovami. Cenu transakce strany nekomentovaly. Firma tak pokračuje ve své strategii stavět uvnitř města, navíc se opět zaměřila na Žižkov, kde už v poslední době několik akvizic provedla.

Letos v březnu získala společnost v Olšanské ulici od PPF sídlo firmy Cetin, které je na dohled od největší akvizice firmy – severní části Nákladového nádraží Žižkov, kde plánuje výstavbu Parkové čtvrti ve spolupráci s architektem Jakubem Ciglerem. Central Group tak akvizicí budov PSN posiluje portfolio kancelářských a skladových nemovitostí, které chce pronajímat a do budoucna je přeměnit na rezidenční zóny. Aktuálně má firma ve svém portfoliu téměř 140 tisíc metrů čtverečních kanceláří, skladů a výrobních prostor v několika lokalitách v Praze.

„Nemovitost jsme nyní koupili, zaplatili a ještě několik let ji budeme pronajímat ve stávajícím režimu. Je proto předčasné hovořit o dalším využití či nové architektonické podobě, nicméně tato akvizice nám velmi efektivně zapadá do naší strategie, kterou máme v této části Prahy,“ řekl šéf Central Group Dušan Kunovský. Je přesvědčen, že Žižkov má velký potenciál a do budoucna bude považována za jedno z nejlepších míst pro život v hlavním městě.


U Nákladového nádraží Žižkov vznikne nová čtvrť. Čtěte:

Central Group postaví u Nákladového nádraží Žižkov byty za devět miliard

 Náhled projektu Parková čtvrť

CIF24


Nákup nemovitostí PSN je v krátké době čtvrtou velkou akvizicí Central Group. Začátkem února společnost získala pozemek s ubytovnou a kancelářemi o rozloze více než 37 tisíc metrů čtverečních v Krči naproti Thomayerově nemocnici v blízkosti plánované stanice metra D. Na tomto pozemku chce vybudovat komplex pro dlouhodobější ubytování hotelového typu.

Začátkem března pak Central Group koupil od PPF sídlo společnosti Cetin, v dubnu pak získal další velký brownfield Tesly Hloubětín. Na sedmihektarovém pozemku plánuje v budoucnu rezidenční čtvrť s obchody a restauracemi v přízemí. V současnosti má developer podle svých slov v Praze pozemky pro výstavbu zhruba 20 tisíc bytů.

Čtěte také:

Central Group koupil areál Tesly Hloubětín. Chce budovat rezidenční čtvrť

Hřiště jako úplatek. Developeři mohou kvůli "dárkům" městským částem skončit u soudu


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).