Menu Zavřít

CENY MŮŽE OVLIVNIT ZÁKAZNÍK

8. 10. 2001
Autor: Euro.cz

Panorama vhodně doplňují nevídané speciality

Až si budete objednávat stůl v restauraci Mlýnec na pražské Novotného lávce, požádejte o sezení venku. Na balkoně se vám totiž otevře krásný pohled na Karlův most a Hradčany. Kdybychom viděli takové panorama na pohlednici nebo obraze, použijeme jediné slovo: kýč. Jako příloha k mlýnským specialitám je ale tento výhled naprosto fascinující. My jsme měli ještě to štěstí, že při naší návštěvě vyšly nad Hradem červánky. Prostě dokonalá idyla.
Interiér nezůstává za opěvovaným výhledem pozadu. Romantické obrazy v mohutných rámech, stylový nábytek, teplé barvy zdí, světlo svíček – to vše hosty Mlýnce uklidní a připraví na kulinářské rozmanitosti. Pohled na jídelní lístek je pak ujistí o tom, že ani v luxusním prostředí není nutné přijít o celou gáži. Navíc si návštěvníci u některých specialit mohou sami stanovit cenu podle toho, jak jim jídlo chutnalo. Nemyslete si ale, že když sníte půl kila uzeného lososa, ohrnete nos a zaplatíte mnohem méně, než je zvykem. Ceny pochopitelně mají své limity. Neobvyklý na tak noblesní restauraci je i dětský koutek.
Pravidelní klienti Mlýnce mohou využít i další výhodu. Chodí–li sem často a rádi, mohou si za 25 tisíc zakoupit zlatou kartu Zátiší klubu plus s možností útraty ve výši 30 tisíc korun (bonus podniku je pět tisíc korun).
My jsme si pochutnali za daleko méně. Soustředili jsme se na neobvyklé speciality. Jako předkrm jsme si dali tataráček ze žlutoploutvého tuňáka podávaný s bílým zázvorem, wasabi křenem a ykadare omáčkou. Tato lahůdka stála 295 korun, o padesát korun levnější byla pak belgická polévka z mušlí a bílého vína. Výtečná! Následovalo indické kuřecí curry s Basmati pilafem za 245 korun a dančí medailonky balené ve slanině s keňskými fazolkami, divokými houbami a pošírovaným jablkem plněným brusinkami za 645 korun. Téměř 250 korun za teplé lesní plody s vanilkovou zmrzlinou se nám zdálo přece jen mnoho, proto jsme si jako tečku raději dali výběr francouzských sýrů za stejnou cenu. Udělali jsme dobře. Kromě klasického jídelního lístku je v Mlýnci k mání i takzvané Degustační menu Mlýnice a Degustační menu Mlýnec. Podnik nad Vltavou je lidově řečeno nóbl. Chcete–li však jednou za čas překvapit partnera, dopřát si něco jiného, než co je běžné, a chvíli nemyslet na to, „co to bude stát , můžeme Mlýnec jen doporučit. Navíc byl jako jeden z mála pražských restaurantů zařazen do hodnocení v Michelinově průvodci po nejlepších podnicích. Jsme zvědavi, jak dopadne.

Adresa:
Novotného lávka, Praha 1
telefon: 21 08 22 08
e–mail: mlynec@praguefinedining.cz
internet: www.praguefinedining.cz

Otevírací doba:
denně 11 až 24 hodin

Druh kuchyně:
mezinárodní

Platba kartou všech bank

Jídelní lístek všech světových jazyků

Jazyková vybavenost personálu:
čeština, angličtina, němčina, italština, francouzština

Původ vín:
Morava, Francie, Itálie, Chile, Argentina

Hodnocení restaurace:
Jídlo 18 bodů z 20
Obsluha 9 bodů z 10
Atmosféra 9 bodů z 10
Co dostanete za své peníze 7 bodů z 10
Celkem 43 bodů z 50

Výběr z jídelního lístku:
Studená francouzská kachní játra Foie Gras s pošírovanou hruškou a želé z Lupiac 395,-
Grilované filátko z mořského ďasa s čerstvými špenátovými listy, divokými houbami, minirajčátky a šťouchanými brambory 395,– nebo 595,-
Teplé lesní ovoce s vanilkovou zmrzlinou 245,-
Babiččin jablkový koláč s vanilkovou zmrzlinou 195,-

FIN25

Výběr z vinného lístku:
Chateau Rabaud – Promis 1989 –Premier cru Sauternes, Francie 3900,-
Chardonnay 1999, pozdní sběr, vinařská oblast Sedlec 890,-
Veltlínské zelené 1999, ledové víno, Pavlovín – 1 dcl 300,-

  • Našli jste v článku chybu?