Menu Zavřít

Černé září českých generálů. Jeden zahynul, druhý je těžce zraněný

24. 9. 2019
Autor: Ministerstvo obrany ČR

Univerzita obrany v Brně je bez rektora. Generál Bohuslav Přikryl měl vážnou nehodu na kole. Pár dní poté pak u Špindlerova Mlýna zahynul generál Milan Jakubů, zástupce ředitele vojenské rozvědky.

„Generál Bohuslav Přikryl měl nehodu v pátek 13. září,“ potvrzuje Jan Pejšek, mluvčí ministerstva obrany. „Jel na kole a srazilo ho auto. Utrpěl středně těžká zranění,“ pokračuje mluvčí s tím, že Přikryl je v současnosti v pracovní neschopnosti.

I proto k 360 novým studentům Univerzity obrany v Brně promluvil ve čtvrtek 20. září Alois Matýzka, „jen“ zástupce rektora. Setkání doprovázené zvoněním zvonce je každoroční slavnost pro ty, kteří prošli letním základním vojenským kurzem a od zimního semestru se mohou stát armádními vysokoškoláky.

Bohuslav Přikryl není jediným generálem, který měl v září nehodu na silnici. Střet s protijedoucím autem v sobotu 21. září nepřežil Milan Jakubů z Vojenského zpravodajství. „Milan Jakubů celý svůj profesní život zasvětil bezpečnosti naší země a našich občanů. Je tragickou ironií osudu, že jeho život skončil právě tímto způsobem,“ řekl k tomu Jan Beroun, ředitel vojenské rozvědky.

Vojáci se fotili s extremistou. „Nic neporušili,“ brání armáda své lidi

 Tomio Okamura na Dnech NATO 2019

Dále čtěte:

Komentář: Neuvěříte, sluníčka. Tomio vyrazil do Ostravy, aby se poklonil NATO

ebf - tip - debata

Komentář: Jak uctít památku letce RAF? V uniformě wehrmachtu

Oříškář je varoval. Před patnácti lety odrazili čeští policisté v Iráku útok na diplomatický vůz

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).