Menu Zavřít

ČESKÁ TELEVIZE A EKONOMIKA

5. 10. 2001
Autor: Euro.cz

CIF24

Jako nepříliš kvalitní hodnotí účastníci Manažerského barometru ekonomické zpravodajství České televize (ČT). Tvrdí, že mu především schází vyšší odborná úroveň a přesnost informací. Také postrádají důležité zprávy ekonomického charakteru v hlavních zpravodajských relacích.
„Chápu, že veřejnoprávní televize musí mít zastoupena všechna témata, ale hospodářství by se mohl věnovat speciální, na byznys zaměřený pořad, nebo dokonce pořady, uvažuje jeden z manažerů. Další dodává: „Kvalita ekonomického zpravodajství je zcela na okraji zájmů ČT. Úplně postrádám snahu sloužit v této oblasti lidem tím, že jim televize umožní vzdělat se, jak žít v novém ekonomickém systému. Navíc si myslím, že řada kauz, tunelování a jiných podvodů by se ne–uskutečnila, kdyby lidé byli poučeni a více informováni.
Jiný ředitel soudí: „Nejde jen o rozsah informací, ale také o jejich tón. Bohužel, i pro ČT začíná být podnik zajímavý, jen když v něm ,hoří , nebo se alespoň stávkuje… Další manažer říká: „Nepovažuji ekonomické zpravodajství ČT za kvalitní. Navíc se ve většině zpráv objevují titíž lidé, kteří si z veřejnoprávního média udělali nástroj pro vlastní reklamu. A to nemluvím o tom, že redaktoři zpravodajství jen málokdy rozumí tomu, co vysílají.
„Jedním z důvodů může být obecná nechuť publika, které za celebrity považuje spíše umělce a politiky než manažery a majitele firem. Bude ještě chvíli trvat, než si veřejnost uvědomí, že rozdíl jednoho procenta ve vzrůstu nebo poklesu HDP má na jejich život podstatně větší vliv než Týtý, uvažuje jeden z manažerů. Zazněl i názor: „Hospodářské zpravodajství ČT není moc dobré, ale oproti televizi Nova je pořád hvězdné.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).