Menu Zavřít

Českého výrobce kabelů Dixi kupuje švýcarský gigant R&M

10. 5. 2018
Autor: TK Dixi

Děčínskou firmu Transportkabel Dixi, která vyrábí kabely i stroje pro jejich produkci, přebírá švýcarská společnost R&M, významný globální dodavatel síťových komponentů.

Česká TK Dixi působí na trhu 22 let a je významným domácím výrobcem kabelů s optickými vlákny i metalických kabelů. Kromě toho sestavuje i stroje pro výrobu kabelů. Firma vyváží do řady zemí, především do východní Evropy. Švýcaři kromě výrobního portfolia oceňují i výhodnou polohu, která nahrává exportu i západním směrem.

R&M hodlá s pomocí akvizice rozšířit svou produkci optických vláken, která dodává pro podnikové i veřejné sítě. „Kabely s optickým vláknem mají v naší nabídce strategický význam, proto tato akvizice přichází v pravý čas,“ uvedl šéf obchodu R&M Andreas Rüssler. „Z Děčína se nám navíc bude dobře obsluhovat západní trh,“ dodal.

Podle spoluzakladatele TK Dixi Luďka Bednáře se výrobní programy obou firem výborně doplňují a globální působnost R&M umožní děčínské firmě další růst.

 Výroba kabelů v děčínské firmě Transportkabel Dixi

Výroba kabelů v děčínské firmě Transportkabel Dixi

Bedňář firmu založil v roce 1996 spolu s Petrem Novákem. Metalické kabely společnost začala vyrábět v roce 1998, optické v roce 2011. Dnes dodává optické i metalické kabely do datových center, širokopásmových sítí, průmyslových budov a různých infrastrukturních projektů.

ebf - tip - debata

R&M (Reichle & De-Massari) patří ke světovým lídrům mezi dodavateli komponentů pro komunikační a datové sítě. Rodinná společnost sídlí ve švýcarském Wetzikonu. Zaměstnává více než 800 lidí, tržby v roce 2015 dosáhly 190 milionů eur (4,9 miliardy korun). Dále čtěte:

Půl bilionu za kabely: Vodafone kupuje část Liberty Global, včetně české UPC

Unikáty: 10 českých výrobků, které dobyly svět

 Made in Czech Republic, ilustrační foto


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).