Menu Zavřít

Česko a Slovensko spolu

6. 3. 2009
Autor: Euro.cz

Skupina Asseco

Softwarová společnost Asseco Czech Republic (někdejší PVT) v loňském roce zvýšila tržby o 27 procent na téměř jeden a půl miliardy korun. Čistý zisk firmy meziročně vzrostl o 21 procent na 127 milionů korun. Asseku se dařilo především v segmentu státní správy, kde firma například získala zakázku na vybudování vízového informačního systému pro ministerstvo zahraničních věcí, vyhrála i tendr na migraci systému digitálního tachografu na ministerstvu dopravy. Celkově Asseco vloni získalo nové zakázky za víc než 640 milionů korun.
Rostla i dceřiná firma Asseka, společnost LCS International, jež je jedním ze tří největších producentů podnikových informačních systémů na českém trhu. LCS vloni zvýšila tržby o čtrnáct procent na 325 milionů a zisk vzrostl téměř o čtvrtinu na 21,8 milionu korun.
Asseco rovněž oznámilo, že od 1. července založí společný manažerský tým se svou mateřskou firmou Asseco Slovakia. Šestičlenné „představenstvo“, složené rovnoměrně z obou firem, bude vystupovat pod názvem Asseco Central Europe a bude řídit byznys v jednotlivých segmentech trhu pro obě země, tedy pro Česko i Slovensko. Nenastanou však k žádné akcionářské změny a obě firmy budou nadále zákazníkům fakturovat pod svým jménem jako doposud. Podobným způsobem transformují své manažerské týmy LCS International a slovenská společnost Datalock (dceřiná firma Asseco Slovakia) do uskupení s názvem Asseco Solutions. „Jde o projekt integrace našich podnikatelských aktivit do dvou podobně zaměřených celků, který je logickým završením dosavadního vývoje ve skupině Asseco,“ řekl šéf firmy Asseco Slovakia Jozef Klein.

WT100

Tab.:
Rostou tržby i zisk
(hospodářské výsledky společnosti Asseco Czech Republic a LCS International, v milionech korun)
tržby 2007 tržby 2008 čistý zisk 2007
čistý zisk 2008
Asseco CR 1156 1474 105 127
LCS Int. 285 325 17 21
Pramen: Asseco Czech Republic

  • Našli jste v článku chybu?