Menu Zavřít

Česko, Slovensko a Polsko dohromady

15. 6. 2007
Autor: Euro.cz

Nokia

ebf - tip - debata

Nokia, největší prodejce mobilních telefonů na světě, se rozhodla spojit české, slovenské a polské zastoupení do jedné firmy, jakési středoevropské pobočky koncernu, a řídit obchodní aktivity na těchto trzích společně. „Vytvoření jednoho obchodního regionu nám umožní sdílet prodejní i marketingové know-how na větším prostoru a pružněji reagovat na požadavky trhu,“ vysvětluje Šárka Osmančíková-Baronová, marketingová manažerka české Nokie.
Centrum nově definovaného regionu bude ve Varšavě, otevřeno by mělo být na začátku prázdnin. „Národní zastoupení Nokie v ČR, Slovensku i Polsku zůstávají ale nadále zachována,“ říká Osmančíková.
Šéfem vytvořené obchodní oblasti byl jmenován Ján Kolimár (39), dosavadní šéf českého zastoupení. Kolimár před svým loňským příchodem do české odnože zastával dva roky post obchodního ředitele Nokie pro Ruskou federaci. Kolimár říká: „V Rusku jsem si vyzkoušel řízení velkého trhu. Těším se, že budu moci tyto zkušenosti využít při vedení nového regionu, jenž bude mít téměř 55 milionů obyvatel, tudíž jde o velikostně srovnatelný trh se zeměmi, jako jsou Německo, Velká Británie či Francie.“

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).