Menu Zavřít

Cesta vzhůru

17. 2. 2005
Autor: Euro.cz

Jan Mühlfeit

CIF24

PRAHA (hns) - Microsoft uvedl Jana Mühlfeita (43) do funkce viceprezidenta pro veřejnou správu v oblasti Evropy, Středního východu a Afriky. Bude odpovídat i za vztahy s globálními mezinárodními organizacemi včetně Organizace spojených národů, NATO, Světové banky, Mezinárodního měnového fondu a institucemi EU.
Nejvýše postavený Čech v celosvětové hierarchii společnosti Microsoft Jan Mühlfeit tak znova povýšil. Na své původní pozici viceprezidenta firmy se staral o 28 zemí převážně ze střední a východní Evropy, ve své nové funkci bude dozorovat 139 států.
Mühlfeit, absolvent ČVUT, nastoupil do Microsoftu v roce 1993 jako manažer pro marketing, později byl obchodním ředitelem v ČR a na Slovensku. V únoru 1998 byl jmenován generálním ředitelem Microsoftu ČR a Slovensko a o dva roky později postoupil na post regionálního šéfa východní Evropy. V roce 2002 povýšil na pozici viceprezidenta pro střední a východní Evropu. Před rokem 1989 pracoval jako počítačový expert na federálním ministerstvu vnitra.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).