Menu Zavřít

Chcete řecký ostrov? Není problém, stojí jako luxusnější dům

18. 5. 2016
Autor: profimedia.cz

Stát se majitelem vlastního ostrova nemusí být jen výsadou miliardářů. Třeba takové Řecko má podle různých odhadů mezi 1200 až 6000 ostrůvky a desítky z nich jsou na prodej. Cena některých z nich je přitom nižší než za dům v luxusnější čtvrti Londýna.

Za ty levnější můžete zaplatit i pouhé tři miliony eur, tedy zhruba 80 milionů korun, uvádí server Business Insider. Přesně za tuhle částku je aktuálně k mání poloostrov Lihnari. Ten se nachází jen deset minut západně od Korintu poblíž vesnice Katakali. Jeho celková plocha je necelých 400 tisíc metrů čtverečních. Najdete na něm i luxusní rezidence, silnice a prý i hodně olivovníků. Zájemci by si ale měli pospíšit. Majitelé ostrova jeho cenu nedávno snížili na polovinu, takže se pozemky zřejmě snaží prodat rychle.

Zhruba za 45 minut se dostanete vodním taxi z Athén na ostrov svatého Tomáše, který je nyní podle webových stránek Private Islands Online rovněž ke koupi. Za pozemek o rozloze 1,21 kilometrů čtverečních zaplatí zájemce 15 milionů eur, tedy přes 400 milionů korun. Získá tak ale „oblast Řecka známou pro svou svěží smaragdovou krásu malebných ostrůvků“.

Pro náročnější klienty je v nabídce i největší soukromý ostrov Řecka s názvem Dulichium. Jeho cena dosahuje 40 milionů eur, tedy zhruba miliardy korun. Celková rozloha je 5,4 kilometru čtverečních. Nejvyšší bod ostrova se nachází 250 metrů nad mořem. Pozemky jsou ideální pro developerský projekt. Zatím totiž na ostrově najdete jen divokou přírodu s více než 4 tisíci olivovníky a keři.


Čtěte více:

Řecko žádá odpuštění části dluhů

CIF24

Tři scénáře pro Řecko

Řecko překonalo očekávání věřitelů, schodek se ale zdvojnásobil

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).