Menu Zavřít

Chcete se stát lordem? V Anglii je na prodej celá vesnice

19. 5. 2016
Autor: Redakce

Pokud jste vždy toužili být lordem jako z dob středověku, ve Velké Británii k tomu máte jedinečnou příležitost. Malá vesnice West Heslerton na severu Anglie, kde lze nalézt i benzínku nebo školu, vyjde podobně jako luxusní byt či dům v Londýně.

V malé části Anglie o velikosti 850 hektarů jako by se zastavil čas. Všechny pozemky a budovy mají jednoho vlastníka. Tedy ještě donedávna měly.

Vesnice podle serveru billionaire.com patřila přes 150 let rodině Dawnayů. Poslední vlastník Eve Dawnayová zemřela před pěti lety ve věku 84 let a nezanechala žádné potomky. Podle serveru businessinsider.com své vlastnictví přenechala několika lidem, kteří se obec nyní snaží prodat za 20 milionů liber (téměř 700 milionů korun).

  West Hestlerton. Zdroj: cundalls.co.uk  West Hestlerton. Zdroj: cundalls.co.uk  West Hestlerton. Zdroj: cundalls.co.uk West Heslerton. Zdroj: cundalls.co.uk  West Heslerton. Zdroj: cundalls.co.uk  West Heslerton. Zdroj: cundalls.co.uk Zdroj: cundalls.co.uk

Lze zde nalézt 43 domů, hospodu, sportovní hřiště, školu, benzínovou stanici nebo rozlehlou zemědělskou půdu, z větší části nevyužívanou. A také velkou historickou radnici s 21 pokoji, která však vyžaduje renovaci, jelikož ji nikdo nevyužíval po třicet let.

Vesnici prodává společnost Cundalls a podle jejího ředitele se jedná o „příležitost, která se opakuje jednou za generaci, a je perfektní pro někoho, kdo chce vybudovat a nechat za sebou svůj odkaz“. A očekává prý velký zájem.


Čtěte dále:

Chcete řecký ostrov? Není problém, stojí jako luxusnější dům

EBF24

10 nejdražších aut všech dob

Tichá hodinka. Obchod v Anglii vychází vstříc autistům

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).