Menu Zavřít

China Airlines se svého Airbusu A350 jen tak nedočkají

22. 6. 2016
Autor: Airbus

Skluz ve výrobě velkého dvoumotorového letadla se dotkl dalšího provozovatele. Největší tchaj-wanské aerolinie dostaly z Toulouse zprávu, že si na svůj první A350 budou muset počkat několik dalších měsíců.

Evropský výrobce dopravních letadel Airbus oficiálně informoval společnost China Airlines, že nestihne dodat první ze 14 objednaných letounů A350-900 v červenci, jak bylo původně plánováno. Termín se posunul na konec září.

O zdržení výroby Airbusu A350 jsme podrobněji informovali v článku Airbus má problém. Qatar Airways kvůli němu odkládají nejdelší let světa. Důvodem zdržení je nahromadění několika kusů před stanovištěm montáže interiérů na výrobní lince. Aspoň takto Airbus tchaj-wanskému partnerovi odklad dodacího termínu vysvětlil. A samozřejmě připojil omluvu.

China Airlines (neplést s čínskými Air China) chtěly nasadit nové letadlo na non-stop spoje mezi Tchaj-pejí a Evropou od prosince 2016. Společnost původně počítala s tím, že čtyři objednané stroje převezme letos, šest v roce 2017 a poslední čtyři v roce 2018.

Do Prahy China Airlines žádné cestující nevozí, ale pravidelnými hosty jsou zde její nákladní Boeingy 747. Objevují se zpravidla ve čtvrtek a v neděli.


Čtěte dále:

MMF24

Křídlo na Boeing 777X se peče v troubě velké jako celý trup Boeingu 737

Obří Airbus A380 létá od května i do Prahy

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).