Menu Zavřít

Chybějí letenky

28. 10. 2004
Autor: Euro.cz

Bohatý arabský emirát láká na tradici, modernu i golf

Poté, co Prahu zaplavily reklamy lákající k cestě na Maltu a do dalších evropských destinací, začaly se o české turisty zajímat i exotičtější země. Patří mezi ně také jeden ze Spojených arabských emirátů, Dubaj. „Provedli jsme průzkum, z nějž vyplynulo, že právě střední Evropa představuje jeden z nejzajímavějších zdrojů poptávky po cestování do naší země,“ vysvětlil týdeníku EURO manažer pro zahraniční prezentaci dubajského ministerstva pro turistiku a obchodní marketing (DTCM - Department of Tourism and Commerce Marketing) Khalifa Ali K. Buamaim. „Pražského veletrhu Holiday World se sice pravidelně zúčastňujeme, Česko je však natolik perspektivní trh, že to chtělo speciální akci,“ dodal. DTCM proto minulé pondělí uspořádalo prezentaci, která zabrala celé patro pražského hotelu Marriott. Akce byla součástí třídenní roadshow, v jejímž rámci Dubajští zamířili i do Maďarska a Polska.

CIF24

Zesílená kampaň.

„Chceme naše aktivity ve středoevropském regionu dále posilovat. Nyní má DTCM čtrnáct zastoupení po celém světě, další pravděpodobně vznikne v jedné ze zemí střední Evropy. Možná právě v Česku. Uvažujeme také o televizní kampani pro české diváky a další mediální podpoře,“ poodkryl plány DTCM Buamaim. Dubaj, bohaté knížectví s 450 tisíci obyvateli a necelými čtyřmi tisíci kilometrů čtverečních rozlohy, se snaží vystupovat jako brána na Střední východ. Nemalou část peněz získaných exportem ropy proto vložila do výstavby letiště a moderního přístavu pro luxusní křižníky. Investice se vyplatila - v Dubaji se už zastavila Queen Mary 2 a přes mezinárodní letiště projde 18 milionů cestujících ročně. Téměř třetina z nich stráví nějaký čas ve městě a v jeho okolí. Celkem v Dubaji přistává 110 aerolinek. Nově se k nim přidaly i České aerolinie (ČSA) létající přes Dubaj na Srí Lanku třikrát týdně.

S dětmi na golf.

Pražská prezentace dvaceti dubajských cestovek, lákajících na kombinaci hypermoderní architektury, tradiční arabské kultury a zeleně golfových hřišť, zaujala. „Dubajská golfová hřiště jsou kvalitní a vyhlášená. Za týdenní pobyt se třemi vstupy na hřiště chtějí asi 1400 dolarů, a to je slušná cena. Se skupinou patnácti dětí bychom to mohli srazit tak na tisíc, což je přijatelné, takže asi vyjedeme,“ pochvalovala si redaktorka Praktické ženy Jitka Hartová, která je zároveň členkou vedení pražského mládežnického golfového klubu Erpet. Zájem o Dubaj potvrzují i české cestovní kanceláře. „Dokázali bychom tam poslat až 30 lidí týdně, ale chybějí letenky. ČSA totiž raději prodají cestu až na Srí Lanku než jen do Dubaje,“ řekla manažerka cestovní kanceláře Sunny Days Kateřina Hrabánková.
České aerolinie, jak pro týdeník EURO uvedla tisková mluvčí Jitka Novotná, chtějí v letošní zimní letové sezoně přidat čtvrtou frekvenci týdně, díky níž se přepravní kapacita na těchto spojených linkách zvětší.

  • Našli jste v článku chybu?