Menu Zavřít

Chybí sporťák

21. 2. 2002
Autor: Euro.cz

Milan Bouška, Karel Novák

EBF24

PRAHA (ČTK, tpk) - Šéfredaktorem aktuální publicistiky České televize (ČT) se od začátku března stane Milan Bouška a šéfredaktorem zpravodajství dosavadní vedoucí vydání zpravodajství Karel Novák.
Bouška je absolventem DAMU a ve své kariéře se mimo jiné ucházel o místo v Radě ČT a kandidoval na místo generálního ředitele Českého rozhlasu. Momentálně pracuje jako redaktor rozhlasové stanice Svobodná Evropa.
Novák se zviditelnil na konci roku 2000, kdy byl jednou z výrazných postav televizní krize. Tehdy zastupoval redaktory, kteří odmítli nové vedení. Na pozici šéfredaktora zpravodajství se hodlá zpočátku soustředit na tři okruhy. Prvním je personální stabilizace redakce, z níž v poslední době mnoho redaktorů odešlo. Stejný důraz bude klást i na letošní rok, aby zpravodajství bylo korektní a zodpovědně přistupovalo k informacím, jež se mohou objevit ve volební kampani. Třetím tématem je příprava nového pořadu, který by měl na podzim na obrazovkách nahradit „21“.
Konkurs na hlavní posty ve zpravodajství a publicistice ČT byl vypsán 11. ledna. O funkci šéfa zpravodajství se ucházelo šest lidí, na post šéfredaktora publicistiky se přihlásilo devět kandidátů. Vyhlášeno bude také výběrové řízení na funkci šéfredaktora sportovní redakce, ale až po zimních olympijských hrách v Salt Lake City, protože někteří kandidáti se jich účastní.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).